Yabancı Dil Öğrenme Çabası


     Bu zamanda tek dil bilip kalmak isteyen çok az kişi kaldı, kurslara giden eve kitap alıp çalışan internetten öğrenmeye çalışan çok insan var günümüzde. Ne alaka şimdi bakkala kasiyer alacaklar ingilizce bilmesi şart koşuyorlar. Amerikadaki şubene mi alacan sanki.


    Yabancı dil deyince akla gelen ilk dil ingilizce eskiden özel okullara erkenden ingilizce öğrensin diye verilirdi artık özel okullarda çince almanca da veriyorlar 4 dil biliyorsunuz yabancı dil öğrenecekseniz artık ingilizce öğrenmenin bir anlamı yok bence hangi ülkede daha iyi para veriyorlarsa şartları daha iyiyse onu öğrenin ve gidin o ülkeye şu an almanca öğrenseniz daha iyi gibi duruyor. Bana sorarsanız çincenin hiçbir özelliği yok sadece çok fazla dünyanın 3 de 1'i çinli olunca sayı bakımından dilleri önemli oluyor. Hiçbir işiniz olmasın lise üniversite uğraşmayın o 8 yılda 4,5 dil öğrenin aynı parayı kazanıyorsunuz boş zamanlarınızda da öğrenmeye devam etseniz bir sürü ülkeye ihracaat yapan şirketler var adam 20 ülkeye ihraacat yapsa 20 tercüman alması gerekir ama siz 20 dil bilirseniz adam bir tek sizi alır 12 kişinin maaşını verir tercümanlık ile zengin bile olursunuz.

Yorumlar

  1. Hem İngilizce hem Almanca bilen biri olarak söyleyebilirim ki, dünya o kadar parlak değil :)

    YanıtlaSil
  2. Öğrenmenin yaşı derler ama yabancı dili öğrenmek istiyorsan küçük yaşlarda başlanmalı ileriki yaşlarda algılama sorunu oluyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.