Bizim Kanallar HD Yayını Para İle Satsın



     Daha geçen gün TRT 4K yayına geçti ancak TRT'de olmasa HD kanal bile izlememiz çok zor. Diğer ülkere bakınca daha 1980 yıllarında Japonya'nın HD yayına geçtiğini görebiliriz. 2000'li yıllara yaklaştığımızda çoğu ülkenin HD yayına geçtiği aşikar.


     Gel gör ki bizim ülkemizde...
daha yeni yeni çıkmak ile birlikte para ile satılıyor dünya 4K yayına geçmiş bizim kanallar HD yayını parayla satmaya çalışmakta. Bir de fazla özelliği olsa üstüne kattığı bir şey olsa en kalitesiz HD yayını vermekteler. Bari verdiğiniz paraya değse. Misal bir teknoloji marketine gittiniz oradaki HD televizyonlardan birine baktınız beğendiniz aldınız eve getirdiniz 1-2 kanal hariç HD yayın yok paraya kıydınız aldınız HD uydu alıcı. Peki görüntü kalitesi orada izlediğiniz ile aynı mı? Tabi ki HAYIR!


Peki şimdi artık çoğu kanal ücretsiz HD yayın sağlamakta değil mi? Unutmayın 4K yayına geçtik artık.... 



Yorumlar

  1. satsınlar bakalım saçma sapan her şeye para harcatıyorlar çoğu maç yayınları için kanalların hd yayın yapma zorunluluğu var kendileri için zorunluluk olan şeyin parasını izleyiciden çıkarma gayereti içindeler

    YanıtlaSil
  2. ya bizim varya şimdi bişi diycem de neyse her yerde bedava olan bi çok şey bizim ülkemizde lüxe giriyor paso para istiolar nerden çıkaracaklarını şaşıyolar yakında adım atmayada para verceğimiz günler gelecek :s

    YanıtlaSil
  3. Daha HD yayının yaygınlaşalı 3-4 sene oldu. Şu anda ulusal televizyon kanallarının hepsi HD yayında Türksat üzerinden izlenebilir durumda. Fakat söyle bir durum var bazı HD yayın yaptığını sanan çöp kanallarda bir tane HD kamera olduğunu sanmıyorum. HD frekansın olsa ne yazar. 4K'ya yatırım yapsalar da onu da ilk başta satarlar. HD yayın ilk zamanlarda satılıyordu. Bir de fahiş fiyata AKN'li internet ile internet televizyonu satmaya çalışan kazıkçı, uyanıklar var ki onlar da ayrı bir konu. Zaten karasal yayında SD kaliteden başkası olmaz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.