İsmet ÖZEL "Kürt Gerçeğini" Nasıl Tanıdı?


           

   Bilindiği gibi ismet özel son zamanlarda  "Türk" kavramına İslam ile doğrudan ilintili bir anlam yükleyerek yeni bir fikir adası oluşturma çabasında idi. Bu çabasında, izleyen/sevenlerinin büyük bir kısmı ile yollarını ayırmış bir elin parmaklarını geçmeyen yol arkadaşı ile "İstiklal Marşı Derneği" çatısı altında yoluna devam ediyordu. Bu yalnızlıktan dolayı şikayeti olmadığını söylese de "Türklüğüme Müşteri Bulamadım" isimli çalışmaya imza atan Özel müşteri bulamadığı Türklüğüne, Kürtlüğü de ekleyerek  beklenen dönüşünü  yaptı.
          




  Yıllarca Kürtlerin Türk(-hakkını yememek adına- özel tanımı içinde) olması gerektiğini savunan Özel, İstiklal Marşı Derneğinin Çelimli Çalım isimli derginin Zilkade1435 tarihli (Ağustos-Eylül 2014) 3. sayısında "İstiklal Harbi Bitti Diyenler Tasfiye Edilmeli!" başlıklı söyleşinin ilerleyen sayfalarında "Cumhuriyet sınırları içerisinde yaşayan insanlar "Kürdüz, Türküz,gavur değiliz!" diyorlar. Anlatabiliyor muyum? Yani "Biz Kürdüz, Türküz gavur değiliz!" diyorlar. Yani üstelik, "Çerkeziz, Abazayız" demiyorlar yani. "Türküz, Kürdüz ama gavur değiliz!".." diyor.
            

Anladınız, ama her ihtimale karşı üç kere(!) tekrar ediliyor; İsmet Özel Kürt realitesine boyun eğiyor. Gerçekle ilintili bir metin mi bu -hayır. Zira hiçbir Kürt "gavur" olmadığını beyan etmek için " Kürdüz" demez. "Türk" olmadığını beyan etmek için kullanır bu cümleyi. Televizyonlarda, gazetelerde ve benzeri diğer ortamlarda "Kürdüm" beyanı yapıldığında, "Kürt" kelimesi kullanıldığında iyice kulak kesilsin Sayın ÖZEL. Gavur olmamakla, İslam olmakla uzaktan yakından ilintili değildir bu beyan. Ayrıca sayın Özel yıllarca ve fedakarca çizdiği daireyi genişleterek Kürtlere tanıdığı bu imtiyazı Çerkez ve Abazalara tanımıyor. Neden?
           
Türklüğüne müşteri bulamayan Özel, tezgah değiştiriyor. Üstelik abdestini almış cemevine cenazeye niyetlenmiş, ama bayrak göremeyince geri dönmüş:) gülermisin ağlarmısın.
            Yıllar önce "İsmet ÖZEL bu yoldan döner ama siz ne yapacaksınız?" demiştim bir muhibbine. Özel'in durumu kolay "ben dönmedim ki" diyecek her zamanki gibi.


Yorumlar