Artan Wifi Ağları Zararları - Faydaları



4373_wifi
     Neredeyse artık herkes kendi evinde genelde internete kablosuz erişmek için Wifi kullanıyor. Akıllı telefonumuzun Wifi ayarlarına gidip açtığımızda bile en az 2-3 Wifi ağı görüyoruz hele kalabalık bir şehirdeki apartmanında oturuyorsanız 2-3 ağ görmemiz minimum değerler oluyor. Artık internete erişmek için kullandığımız yollar sıralamasında Wifi ağları da birinci sırada olduğu gözüküyor. Bu nedenle de bu ağ sayılarının azalacağını hiç sanmıyorum.


 
Her şeyin olduğu gibi Wifi'nin de zararları var. Bir telefonla konuşurken ki radyasyon dalgaları kadar olmasa da bir kalp pilini durdurabilecek, baş ağrısı, kas titremesi yapabilecek, uzun maruz kalmalarda kanser gibi hastalıkların sebebi olabilecek etkileri var Wifi'nin. Örnek verecek olursak bilir misiniz bilmem bir deney yapılmıştı Danimarka'da Wifi'nin zararı ile ilgili o da şöyleydi anlatayım. 2 bitki alınıp 2 farklı ortama bütün koşullar aynı olacak şekilde konuluyor. Aralarına sadece tek fark koyuyorlar o da bitkilerden birinin Wifi sinyallerine maruz kalması. Bir hafta içinde Wifi sinyallerine maruz kalan bitki çürüyor diğeri ise sağlıklı bir şekilde büyümesine devam ediyor. Siz kendiniz için aynı şeyi düşünün hayatınız boyunca kaç hafta bu sinyallere maruz kaldınız tabi aynı boyutta etkilemez ama etkileyeceği kesin.


wifi nin faydaları ile ilgili görsel sonucu

 
Her şeyin olduğu gibi Wifi'nin de sadece zararları yok faydaları da var elbet kolay kablosuz erişimin yanı sıra bilim adamları tarafından yeni geliştirilen wifi sinyalleri ile şarj olan telefonlar var. Açıkçası tam bana göre bir şey bu telefonlar şarja takmak neredeyse tamamen kayboluyor. Açın Wifi'yi kimin evindekinden şarj olursa...


wifi ile şarj olan telefonlar ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar

  1. Şarj olayını bilmiyorum,iyiymiş:)

    YanıtlaSil
  2. Bende asabiyet yapıyor sanırım. Vurup, kırıp dökmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Faydaları da ne gibi zararlar getirecek bi düşünmek gerek. Radyasyon mesela. Artık herkes 3. gözle gezmeye başlar :)

    YanıtlaSil
  4. Faydalarından çok zararı var, tüm teknolojik aletler ya da enerjilerde olduğu gibi ama kullanmadan da yapamıyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Kablosuz ağ artık her yerde var. Açık alanda belki fazla sorun olmayacaktır ama evde sinyal güçleri yüksek modem kullanmamak lazım, evin uzak bir köşesinde olabilir. Bir de telsiz telefonlar var. Ayrıca uyduruk çep telefon kullanmamak gerekli SAR değerleri çok yüksek oluyor. İnsanlık bir gün farkında olmadan kendini pişirecek.

    YanıtlaSil
  6. Bu yazınıza sonuna kadar katılıyor ama ne yazık ki bunu önlemek yerine farklı çözüm yolları yerine fazlasıyla bu durumu arttırıyoruz. Hatta evimizde bile 3-4 adet genişletici access repeater kulanılıyor çok yazık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.