Galeri Haber Yapıp Yazıyı Bölme Saçmalığı

Daha çok haber sitelerinde gördüğümüz bu olayı sizi bilmem ama şahsen ben nefret ediyorum. Sırf daha çok tıklama almak için 1 sayfa yazıyı ona, on beşe bölüp galeri haber yapıyorlar, 2 kuruş daha fazla kazanıyorlar. Ancak yazıyı okurken hem bölünüyor hemde sayfanın tekrar yüklenmesini beklerken yazının tadı kaçıyor.





Birde bilgisayar ve internetiniz benimki gibi ise daha kötü ben dakikalarca güzel bir yazı görüp de sayfanın yüklenmesini beklediğimi bilirim. Ancak yazı o kadar iyi değilse sonraki önceki ileriye bas diye hiç uğraşmam siteyi terk ederim.  Haber sitelerinde daha beter 5'er kelimeden 50 sayfaya bölmüşler bir haberi 10. sayfadan sonra yazı yok resim gidiyo bazen resimle yazı alakasız falan.


Birde galeri haber içine reklam koyanlar var, düşünün bu haber çeşidine tamamsınız bir yazı gördünüz 10 sayfaya bölmüşler başladınız okumaya sonraki sayfaya tıkla sonraki sayfaya tıkla ve bir daha sonraki sayfaya tıkla hop... aslında tıkladığınız yazının olduğu sayfa değil reklam sayfasıydı. 

Yazıyı bölerek çok tıklanma elde eden bir site kısa vadede kazansa bile asla uzun vadede kazançlı çıkamayacaktır. Girenlerin memnun kalma oranı düşecek ziyaretçisi azalacaktır. Böyle yayınlanan yazıların kalitesi de düşüyor bence...

Yorumlar

  1. evet gerçekten çok sıkıcı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıcı zaman kaybı... ve kaldırılmalı

      Sil
  2. Haber siteleri zıvanadan çıktı yav... Hele aniden açılan videolu reklamlar ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlara girmiyorum o başka konu bir de... Yandan sesli video bir açılıyor müsait de olmuyor yer elim ayağıma karışıyor

      Sil
  3. Ben bloggerlıkta yeniyim. daha doğrusu sizler çok yol katetmiş ve yorumlayacak ,değerlendirecek kadar aşmışsınız olayı.İster istemez,özellikle anlamadığım gerekçesiyle uzun olan bir yazılarımı bölüm bölüm yayınlamak zorunda hissediyorum,tıklama beklentisinde değilim.Bu gruba dahilmiyim,yani bölüm bölüm sunup antipati oluşturan kişilerdenmiyim öğrenmek istiyorum.Deneyimsizim.Ben sadece yazarım ,oyun bilmem,reklam almaktan bihaberim.Mesela şimdi sayfanızın solunda gördüklerim reklam mı?Ve bir gelir getirisi var mı?Özetle sorularımı yanıtlarsanız beni sevindirirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bloggerlıkta çok eski sayılmam diyerek başlıyayım, uzun yazılarınızı bölerek yayınlarken acaba rahatsız verici mi diye kendinize sorduğunuzda içiniz rahat ise bence sıkıntı yoktur. Soldakiler ise evet reklam ancak girişim az olduğundan tıklayan kişi yok o yüzden şu an getirisi de yok. Umarım cevap verebilmişimdir.

      Sil
  4. Bana da çok saçma geliyor.Çoğu haber sitesinin amaçları haber yapmak değil ki ,reklam v.s ile rant sağlamak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten... Sanki girişleri az hiç gelirleri yok gibi

      Sil
  5. Zıvanadan Çıkan sade haber siteleri değil haberlerde zıvanadan çıktı insanlık zıvanadan çıktı Allah sonumuzu hayıretsin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.