Çalıntı İçeriği Nasıl Şikayet Ederiz?

Ben şikayet ederkene 
Ne kadar kötü bir şeydir değil mi yazdığınız emek verdiğiniz bir yazının başka "sitelerce" izinsiz kullanılması? İzinsiz kullanılan içeriğe link verilmesini geçtim kaynak bile göstermeden alması kendi yazmış gibi kullanması. Nedir yani illa blogda sağ tuşu mu devre dışı bırakalım gerçi o da fayda etmiyor ya artık. Veya koyduğumuz görselin ortasına logomuzu mu koymamız gerekiyor. Konuma gelirsem bu yazımda sizden izinsiz bir şekilde içeriğinizi alan kişiyi nasıl şikayet edeceğinizden bahsedeceğim.


Bahsedeceğim yöntem Google'a şikayet etmek yani google çalıntı içerik şikayeti. Çalıntı içeriğinizin olduğu sayfayı gönderiyorsunuz ve o sitede bulunan yazı artık arama motorlarında gözükmüyor. Google hırsız site olarak algılıyor ve çoğunlukla yazıları ilk sayfaya atmıyor. Hatta spam olarak bildirmek yetmez bunları ya neyse







Buyrun adres; https://www.google.com/webmasters/tools/spamreportform?hl=tr


Peki nasıl içeriğimi çaldıklarını anlayacağım derseniz ise bunun için de farklı uygulamalar mevcut bunun en iyisi de DMCA denilen uygulamadır. Ama öyle öyle bir uygulama değildir ilk kullanımı ücretsiz olup sonrakiler 300 TL'dir. Çalsınlar daha iyi dersiniz içinden.

Google kendi de anlıyor aslında içeriğin çalıntı olduğunu bunun için ise çalan siteden daha önce index almanız gerekiyor. Bu işlemi ise google webmaster araçlarından>Tarama>Google gibi getir sayfasına giderek yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Çok yararlı bilgiler.Ben teknoloji özürlüyüm ,ama deneyeceğim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknoloji özürlü insan yoktur teknoloji ile çok haşır neşir olmayan insan vardır. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bu paylaşımınızı çok beğendim ve takdir ettim. Aslolan budur yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum...

    YanıtlaSil
  3. çok faydalı bir durum tebrik ediyorum ve ben google webmaster tools tan siteme index alıyorum güzel bir uygulama

    YanıtlaSil
  4. himm benim icerigi calan olur mu yaa :) sanmam ama senin icerige goz koyan cok olur kesin;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında o kadar yok, zaten o kadar güzel yazım da yok :) otursalar kat kat daha iyilerini yazabilecekler iken çalarlarsa elbette ki her yere şikayet ederim...

      Sil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.