Dofollow ve Nofollow Link Nedir? Nasıl Verilir?

Önemli konulardan birine değinmek istiyorum, dofollow ve nofollow link nedir? Aslında kelimenin üstünde bellidir ne oldukları. Kısacası bu yazımda dofollow ve nofollow link nedir ve nasıl verilir bundan bahsedeceğim.
dofollow ve nofollow


Link dofollow ise; Bir siteye dofollow link verirseniz arama motorlarına bu siteyi takip et dersiniz yani sitenin güvenilir olduğuna kefil olursunuz. Misal pagerank değeri yüksek bir siteden dofollow link alırsanız site size kefil olmuş olur ve bu sizin arama motorlarında daha yukarı çıkmanıza ve pagerank değerinizin yükselmenize neden olur. Peki pagerank değeri düşük bir siteden dofollow link alsak ne olur derseniz, illa ki bir faydası olur ancak pagerank değeri yüksek bir siteden aldığınız link ile arasından epey bir fark olur çünkü pagerank değeri yüksek olan site daha önce arama motorlarının güvenini kazanmış bir sitedir. Dofollow link vermek isterseniz aşağıdaki etiketi kullanabilirsiniz.

 <a href=”http://hoppalalinkcuppalalink.com” target=”_blank” rel=”dofollow”>




Link nofollow ise; Bir siteye nofollow link verirseniz arama motorlarına bu site ile bir işim olmaz demek istersiniz. Hiçbir şekilde linkini verdiğiniz siteye kefil olmazsınız. Herhangi bir siteye Nofollow link vermek isterseniz aşağıdaki etiketi kullanabilirsiniz

   <a href=”http://hoppalalinkcuppalalink.com” target=”_blank” rel=”nofollow”>


Bir siteye dofollow veya nofollow link vermek için illa ki bu etiketleri kullanmanıza gerek yoktur tabi herhangi yazınıza girdiğinizde bağla seçeneğini kullanarak verdiğiniz linkler dofollow linklerdir. Ancak bağla seçeneğine tıkladığınızda resimde gördüğünüz gibi size isterseniz linki nofollow yapalım mı diye de sorar. İsterseniz "rel=nofollow" özelliğini ekleyerek link ile bir ilişkiniz bulunmadığını, kefil olmadığınızı gösterebilirsiniz.

Nofollow ve Dofollow Link Nasıl verilir
 


Hangi sitelerden dofollow link aldığınızı en doğru gösteren kaynak şu an sanırım kendi alexa sayfanızdır. Çok fazla sayıda dışarıya dofollow link vermeniz sizin zararınıza olacaktır. Aynı şekilde sitenizin içeriği ile alakasız sayfalardan dofollow link almanız da sizin için zararlıdır.  

Yorumlar

  1. Eskiden bu bağlantılar özellikle dofollow çok önemliydi bildiğim kadarıyla fakat son yıllarda sanırım eskisi kadar çok önemi kalmadı Google'ın gözünde belki de yine çok önemi vardır ben yanlış biliyorum. Ama ben yine kullanıyorum arada sırada özellikle yeni başlayan arkadaşlar için çok güzel bir anlatım olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yıllarda önemi kalmamakla birlikte google gözünde halen önemi, teşekkür ederim...

      Sil
  2. hocam valla böyle birşey oldugunu bilmiyorum benim android ile ilgili istem var linklerimi dofollow yapsam zararı olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok vermemeye özen gösterirseniz iyi olur tabi...

      Sil
  3. Alexa ve google'da yükselmek için iyi hite sahip bir siteden bu şekilde backlink almak şart sanırım

    YanıtlaSil
  4. Şimdi hocam ben dofollow mu link alayım nofollow mu sizce?

    YanıtlaSil
  5. Hocam merhaba, siteme dofollow link vermek istiyorlar sizce ne kadar ücret istemeliyim. Be bu ücret tek seferemi has olacak ta da yıllık veya aylık mı olacak. Cevabınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Dofollow çok karmaşık bir olay link versen olmuyor link alsan olmuyor nasıl yapacagız ? anlamadım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.