Evinize Hırsız Girmesini Nasıl Önlersiniz?

Etrafta hırlı hırsız çok, kimin ne yapacağı belli olmaz. Bu yüzden evinizi sağlama almak için siz evde yokken evinize hırsız girmesini nasıl engelleye bileceğiniz hakkında bir kaç yöntemden bu yazımda bahsedeceğim.

eve hırsız girmesini önlemek



1-) Televizyonu Açık Bırakma; Dışarı çıkarken televizyonu açık bırakın biraz da ses açın, tamamdır. Sizce hırsız evde olmama ihtimalini göze alıp gürültülere ve ışığa girmeye çalışır mı, sanmıyorum.


televizyonu açık bırakma

2-)  Işığı Açık Bırakma; Eski ve bir o kadar da etkili bir yöntemdir. Işık olan eve hırsız girmez ve bunun aksi şu ana dek görülmemiştir. Gerek seyahatlerinizde gerek tatillerinizde evden çıkmadan önce tabi israfı ve maddi durumu da göze alarak ışığı açık bırakıp gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz.

Bu arada uzun süreli evden ayrılışlarınızda televizyonu açık bırakmayı tavsiye etmem.



ışığı açık bırakmak

3-) Kapının Önüne Ayakkabı Bırakma; Bu yöntem evden kısa veya uzun hiç fark etmez her ayrılışınızda kullanabileceğiniz bir yöntemdir. Misal evden ayrılırken ışığı açık bırakamam çok para gider dediniz ayakkabı bırakabilirsiniz.

Yöntem Uyarısı; Hırsız çok niyetli ise bari boş girmeyeyim deyip ayakkabıyı çalabilir .



kapının önüne ayakkabı bırakmak


4-) Apartman Girişine Otomatik Lamba Taktırma; Apartmanın önüne taktırın sensörlü bir ışık en azından caydırıcı bir yöntem. Tabi girişi hem sensörlü lamba hemde kamera taktırırsanız oh ne ala belki bir de köpek...



Ve son olarak demir ve kaliteli kapılar kullanmaya özen göstermelisiniz. Allah muhafaza götürürler evinizi. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. Bende hep işigi acik birakirim hatta evde teksem tum evin isiklari yanar fener alayi gibi. Ama tv fikri iyimis bunu da degerlendireyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece dışarıdan gözüken bir tarafınkini yaksanız da olurdu ama olsun garanti olsun, Teşekkür ederim

      Sil
    2. blog adresimi değiştirdim artık burdayımm :)) http://fokbiyigii.blogspot.com.tr/

      Sil
  2. Posta kutusunda mektupların birikmemesi için komşuya saklaması rica edilir. Tabi bu uzun tatiller için geçerlidir. Ayakkabı koyma olayı bizde de mevcut özellikle erkek ayakkabısı bırakılır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Posta kutusu işini de bir ara izniniz de olursa listeye ekleyeyim. Doğrudur genelde zaten herkeste erkek ayakkabısı bırakılır, yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
    2. Elbette ekleyebilirsiniz, sevinirim...

      Sil
  3. Adam Zeka her türlü hırsızlığa savaş açmış durumda.Ama gerçekten bu önerilerini biz de uyguluyoruz.Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle, yorumunuz için ben teşekkür ederim...

      Sil
    2. Ne demek kardeşim,ben insanları düşünenleri çok takdir ederim.İyi günler dilerim.

      Sil
  4. alarm sistemleri var, çelik kapılara özel kilit sistemleri var, pencerelere kilt sistemleri gibi bir çok farklı yöntem de var aslında

    YanıtlaSil
  5. Bu bilgiler çok güzel.Tabiki önlem almak lazım ama hırsız bu ne önlem alırsan al girecek olduktan sonra her türlü girer :)

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Bazı korkular her zaman iyidir aslında :)

      Sil
  7. Birde besmele ile açıp besmele ile kapatın kapınızı sonra bu Yazılanları gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.