Nasıl Bir Tema Kullanmalı? Tema Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

İnternette gerek bloglar için gerek siteler için binlerce tema bulunmakta. Bazıları şık ve estetik ama kullanımı zor bazılarının ise hiçbir özelliği yok ama seo uyumlu bazıları ise tema güzel ama çok öğe kullanmış falan filan. Peki bunların arasından nasıl iyi bir tema seçmeliyiz.


Tema Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli
Nasıl Bir Tema Kullanmalı


  • Öncelik ile tema içeriğiniz ile gayet uyumlu olmalı. 
Bir yemek bloguna çok teknolojik, uçanlı kaçanlı bir temaya gerek yok bence. Aynı şekilde bilgi sitelerinin de çok ilginç temalara ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum sonuçta oraya sadece bilgi almaya geliyorlar.

  • Bir temanın her tarafına reklam alanı konulmamalı. Reklam veren bulunmayan reklam alanlarını kaldırmaya özen gösterilmeli ki temanız ferahlasın. Çok reklam almanız kısa vadede iyi ve karlı gözükse de uzun vadede sizi zararlı çıkarır bu da unutulmamalı.

  • Kullanacağınız tema her yönü ile hızlı olması gerekir. Açılış hızı 5 saniyeden uzun bloglar genelde ziyaretçisinin önemli bir kısmına veda etmek zorunda kalıyor. Hızı etkileyen faktörlerden en büyüğü temada kullanılan fazla ögeler oluyor. 
Ufak ufak şeyler ile temanızı hızlandırabilirsiniz misal son yorumlar eklentisi eklediniz son 10 yorumu göstereceğine 5 tanesini göstersin, gibi gibi. 
  • Temanın renklerini ve yazı tipini seçerken göz yormadığına ve uyumlu olduklarına dikkat edilmelidir. Okuyucuyu rahatsız etmemelidir.
  • Temanın seo ile uyumlu olduğuna dikkat edilmeli
Genelde basit olan temalar seo ile gayet uyumlu oluyor. 
  • Ve temanın kullanımı kolay olmalıdır, okuyucu temanın özelliklerini kullanamadıktan sonra çok özellikli yanar döner bir temanın ne anlamı kalır ki?



Yorumlar

  1. Çok yararlı bilgilendirme ve benim öğrenmem gereken kimbilir ne çok şey var...Zira kendimi bu mecrada bulduğumdan beri kafam önümde sürekli yazıyorum.Peki ne nasıl yapılmalı?Neredeyse bilgim yok denecek kadar az.Yazınızı yıldızlıyorum,zira bir kaç kere okuyacağım.Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Hem okuduğunuz için hem de güzel yorumunuz için.

      Sil
  2. en önemlisi seo uyumlu bir tema seçmek olsa gerek.

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalı bilgiler teşekkürler. En önemlisi ise temanızın mobil uyumlu olmasıdır. Şu dönemde %50lik bir kullanım oranın var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur hocam moil kullanım günden güne artıyor, ayak uydurmak gerek.

      Sil
  4. Güzel tespitler, öğrenilmesi gereken şeyler ama şu gerçekten hiçbir zaman unutulmamalı bence "temalar sadece yaptığımız işin %1'lik bir kısmıdır. Ama o %1'lik kısım kötü ise geri kalan %99'luk kısmı gerçekten kimseyi ilgilendirmeyebiliyor."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, gerçekten haklısınız ancak içerik vazgeçilmez ise tema kimin umurunda olabilir ki

      Sil
  5. Dediğiniz gibi seo çok önemli. Adsense'den para kazanmak için adsense uyumluluğuna da dikkat edilmeli.

    YanıtlaSil
  6. bende siteme düzgün seo uyumlu tema yapmayı düşünüyorum fakat bu işler emek gerektiren şeyler çok uğraşıp uyumluluğuna dikkat edimesi lazım

    YanıtlaSil
  7. Ben her zaman sade ve kullanışlı temalardan yanayım.Bazı blogları dolanırken çok yoruluyorum.ÇOK karışık olmamalı bir blog.TABI öncelik responsive bir tema olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur, karışık olmasın hiçbir tema ne olacak illa karıştıracaklar bir süre bir şey

      Sil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.