PageRank Nedir? Nasıl Arttırılır?

Geçen yazımda TrustRank'tan bahsetmiştim(Yazım). Bu yazımda ise Google Pagerank nedir ve nasıl yükseltilir sorularını yanıtlayan bir yazı yazmaya çalışacağım. Kısaca pagerank Google'ın geliştirmiş olduğu sitelere verilen 1 ile 10 arasında bir puandır ve arama motorunda sıralama önceliğini belirleyen unsurlardandır.

pagerank nasıl arttırlır




Google Pagerank değeri güncellenmesi bazen aylar bazen ise çok kısa vakitler arasında olur yani sabırlı olmanız gerekebilir. Google sitelerin pagerank değerini verirken sitenin özgünlüğüne, güncelliğine, aldığı kaliteli backlink sayısına, sayfa açılış ve sayfalar arası geçiş hızına gibi faktörlere bakılarak 10 puan üzerinden verir. Bence pagerank değeri diğer trustrank gibi değerlerden daha önemlidir özellikle türkçe siteler ve bloglar için. Sonuçta trustrank yahoo'nun geliştidiği bir sistem, yani en çok Yahoo bu sistemi önemser. Google ise pagerank değerini daha çok önemser. Türkiye'de en çok kullanılan arama motoru Google olduğuna göre pagerank Türkiye'de daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Siz siz olun her ne kadar gün geçtikçe pagerank değeri önemini kaybetse de arama motorlarında daha yüksek sıralara çıkmak istiyorsanız Google PageRank değerinizi yüksek tutmaya bakın.  



PageRank Değeri Nasıl Arttırılır;


  • İçeriğiniz tamamen özgün ve güncel olmalı. Kaynak belirtmeden alıntı yapılmamalı. Kaynaksız alıntı dediğiniz şey düpedüz çalıntıdır.
  • Yazılarınız ve siteniz seo uyumlu olmalıdır. Misal resim mi yüklediniz alt etiketini girin veya alt başlık gibi özllikleri kullanmaya özen gösterin.
  • Sayfada kalma süresini arttırın, yazılarınızda diğer yazılara link vererek yapabilirsiniz. Tabi bazı siteler gibi küçük 1 bilgi için yok buraya tıklayın yok ora yok bura diye insanları dolandırıp çileden çıkarmayın.
  • Google Pagerank değeri yüksek sitelerden backlink almaya çalışın ve dışarıya fazla link vermeyin. Pagerank değeri yüksek siteler daha önceden Google'ın güvenini kazanan sitelerdir. Sitelerden backlink alamasanız bile sitenizi veya blogunuzu pagerank değeri yüksek kaliteli toplistlere kaydedebilirsiniz.   Karşılıksız toplistler yani sitenize link verme karşılığı sitenize bunu ekleyin demeyen toplistler bu konuda daha faydalı olacaktır.
Pagerank değerinizi google'a pagerank ölçme yazarak farklı kaynaklardan da ölçebilirsiniz. Şu yazımı da okuyabilirsiniz Toplist Kullanmanın Faydaları



Yani Kısaca PageRank Önemli / Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim
.

Yorumlar

  1. bilgiler için teşekkürler..yararlı oldu benim için..

    YanıtlaSil
  2. Pagerank konusunda faydalı bir paylaşım olmuş,yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Benim pagerank com iken 3 dü.Blogspot.com.tr olunca 0 landı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten anca öyle blogspot olanlara nadiren veriyorlar. Güya blogspot'a google torpili var ;)

      Sil
  4. hiç bir faydası yok hocam blog içerikleri hep birbirinin aynısı

    YanıtlaSil
  5. Bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Değerli yazınız için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.