Yorum Yazmanın Faydaları

İnternetin de yaygınlaşması ile birlikte internetteki yazı sayısı da bir hayli arttı. Gerek bloglarda, gerek sitelerde bir sürü yazı oluştu ve okundu ve okunuyor. Neredeyse her gün internet ile illaki bir şeyler okur olduk. Gelelim yazımın konusu olan okuduğumuz yazılara yorum yapmanın faydalarına;

Yorum Yazmanın Faydaları
Günümüzde Yaygınlaşan Bloglara Yorum Yapma 

- Öncelikli olarak yazarda daha fazla yazma isteği uyandırır, yazmayı sevdirir. Ve yazar yazıp emek verdiklerinin okunduğunu bilir.



- Yorum ile yazara ve diğer okuyuculara farklı görüşler ile farklı bakış açıları kazandırılabilir.

- Seo açısından da baya önemlidir. Yorum yapılan yazı arama motorlarında daha üst sıralara çıkar ve daha çok okunur.

- Eğer sizin de siteniz veya blogunuz varsa yorum seçeneklerinden url ve isim seçeneğini seçebilir yorum yaptığınız siteden link alabilirsiniz. Link diye isim yerine sitenizin url adresinizi yazmayın tabi. Veya sırayla siteleri ve blogları dolaşıp güzel yazı beklerim benimkine deyip kalıp bir yorum yazıp altına url adresinizi vermeyin. Veya alakasız bir yorum ile kendinize giriş sağlamaya çalışmayın. Resimdeki örneğimdeki gibi...

- Ve de en önemlilerinden biri yorum aldığında yazan kişi mutlu olur. En azından başkalarını bilemem ama bana yorum gelince ben mutlu oluyorum insana yazdıklarının okunduğunu bilmek iyi geliyor sanırım.

- Yorum yapmanın şu an ispatlanamayan faydalarına gelirsek; Baş ağrısına iyi geldiği, kan yaptığı, bağışıklı sistemini güçlendirdiği de söylenmektedir.



Sizin de aklınıza bir şey geliyorsa yorum ile bildirin ekleyeyim.

Yorumlar

  1. ''Yorum aldığında yazan kişi mutlu olur.'' günün tespiti bu olmuş sanırım.İnsana gerçektn iyi hissettiriyor. Ne yazık ki ben çok yaratıcı olamasam da bu konuda,sonuna kadar hak verdiğim bu yazıya yorum yapmadan geçemedim. Ben daha fazla saçmalamadan,iyi günler efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun teşekkür ederim. Size de iyi günler :)

      Sil
  2. Yorum yapmaktan ziyade , yorumları okumayı seven biri olarak , yorum yapabilme konusuna yoğunlaşacağım... İspatlanamayan faydaları da ayrı bir güzelmiş :) Sevgiler...
    www.grilady.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yorumları okumak da ayrı bir zevk veriyor tabi. Bazen yorum bile yapmayacak iken aklıma bir şey geliyor ve yorum yapıyorum. Yorum iyidir.

      Sil
  3. Yorumlar gerçekten de çok faydalı. Moral ve özgüven de sağlıyor. Yalnız olmadığı hissi veriyor. Sevgiler...)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, içimizi ısıtıyor içimizi :)

      Sil
  4. Yorumların biz bloggerlere moral vermesi çok iyi oluyor. :) Tabii kötü yorumları saymazsak. Ayrıca; ispatlanmayan faydalar çok iyiymiş.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde nasıl, kötü yorum bizi daha iyilere taşır sıkıntı yok :) Teşekkürler... :)

      Sil
  5. Yorum yazılmayan bir blogun, yazar tarafından zamanla kaderine terk edileceğini düşünüyorum. Ayrıca şu hayatta bir tek oksijene vergi vermiyoruz. Bloga yapılan yorumunda okunan yazının ödemesi olarak düşünebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru, kaderine terk edilmiş internetteki yüzlerce blogun terk edilmelerinin ardındaki sebeplerden biri bu olabilir...
      Teşekkürler yorumunuz için...

      Sil
  6. Yorum gelmesi yazınızın okunduğu konusunda güzel bir ödül oluyor. Yazı altındaki yorumların da okunduğunu ve yazıya katkı sağladığına inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru şeye inanıyorsunuz, katkı sağlıyor ve okunuyor yorumlar en azından kendi adıma ben okuyorum yazıladaki yorumları.

      Sil
  7. Güzel, faydalı yazı olmuş emeğinize sağlık.
    Açıkçası bir blog yazarının bloguna yapılan güzel bir yorumun tabir caizse güçlendirici bir vitamin takviyesi niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Yeni bir yazı için blogger daha güçlü, daha dirençli oluyor. Yapılan her bir yorum blog yazarı için yeni bir başlangıcın, yeni bir kuvvetin, yeni bir ilhamın kaynağı oluyor. Güzel yorumlarda buluşmak dileği ile...

    Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de yeni bir başlangıcın ve ilhamın kaynağı oluyor buna da ihtiyaç var gibi. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  8. Haa haa örnek resim çok iyiymiş :) Bazen bana da böyle yorumlar geliyor. Fakat yorum denetiminden geçirmiyorum. Çünkü gerçekten yazdıklarıma değer vererek yorum yapmadıklarını biliyorum. Önemli olan sizi anlayıp bir kaç şey yazan yorumcuların ne söylediği. Diğerleri varsın yazmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler... Haklısınız bende öyle düşünüyorum ve yorum denetiminden geçirmiyorum, gerçi fark etmişsinizdir zaten :) Değer vererek yorum yapmamak çok kötü bir şey her yazının bir değeri vardır. Değeri vermeyeceksen okumayacaksın.

      Sil
  9. bu makaleye istinaden yorum yapmasak olmaz emeğe saygı diyor ve yorumun özellikle seo açısından ve google da ilk sıralara çıkmak açısından faydalarını anlamış bulunuyorum

    YanıtlaSil
  10. Hele birde aslında konuya bakıldığını ama yorum yapılmadan çıkıldığını anlıyorsun ya ...Asıl o üzücü oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben genelde anlarım hemen bir gözüm bilgisayar açıkken hep istastiklere bakar. Biri bir sayfaya mı girdi hemen bende bakarım ne yazmışım ne okuyor bu diye :)

      Sil
  11. siz seo da üste cıkıyorsunuz biz ise backling kazanıyoruz anladıgım kadarıyla...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.