Alexa Widget'i Nasıl Gizlenir? Alexa Widget'i Gizlemek

alexa widget Daha önce siteye alexa rank widget eklemeyi anlatmıştım(Burada). Ancak gerek tasarımının kötü olması gerek ise görüntüyü bozması nedeni ile alexa widget'in işlevini bozmadan nasıl gizleye bileceğinizden bu yazımda bahsetmek istiyorum.

Kısacası alexa widget genelde siteye gelen girişleri alexa'nın daha net ölçmesi için konulmakta ve alexa sıralamasında gayet önemli bir yer tutmaktadır. Lafı uzatmadan gizli alexa widget'ine örnek vereyim benim bloğum isterseniz alexa widgeti arayabilirsiniz ama bulamazsınız her ne kadar bulamasanız da bloğumda bir alexa widgeti bulunmakta :)




Peki alexa widgeti nasıl gizlenir sorusuna geçelim, direk gizli alexa kodunu vereceğim.

<div style="visibility:hidden;"><script type='text/javascript' language='JavaScript' src='http://xslt.alexa.com/site_stats/js/t/b?url=adamzeka.blogspot.com.tr'></script>"</div>

Bu kodu yerleşim bölümünüzden yeni gadget ekleye tıklayarak HTML/JavaScript olarak ekleyin. Kırmızı yazan yer benim adres değiştirmeyi unutmayın.



Sonuç olarak kodu eklediğinizde artık alexa widget'i sitenizde hem olacak hem olmayacak yani gözükmeyecek. Gözükmeme durumunda hiçbir işlevini kaybetmeyecek. Umarım yararlı olmuştur.



alexa rank widget

+ Bir özellik bilgi olarak alexa widget kodunu sitenize eklediğinizde link çıkışı sayılmamaktadır. 


Yorumlar

  1. bu ne işe yarıyor acaba alexamızı artırır mı azaltır mı yani ilerlermi site yoksa geriler mi?

    YanıtlaSil
  2. Hocam sitemize alexa widget koyarsak daha hızlı gelişme olurmu

    YanıtlaSil
  3. Ekledikten sonra account'un online kalması gerekiyor mu yoksa online olmasam bile gerekli bilgilendirmeye ulaşabiliyor muyum?

    YanıtlaSil
  4. Bu iyi oldu gerçekten biçimsiz durabiliyor :)

    YanıtlaSil
  5. bu şekilde link çıkışı sayılıyor mu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.