Sitenizde Attığınız Son Tweetleri Gösterme - Siteye Twitter Zaman Akışı Ekleme

Bu yazımda ziyaretçilerinizin Twitter hesabınızı takip edecekleri ve attığınız tivitleri görebilecekleri bir bölüm yani twitter zaman akışını bloğunuza veya sitenize nasıl ekleyeceğinizi anlatmaya çalışacağım. Ekran alıntısı ve paint göstergeleri ile de kolaylaştırdım anlatımı bakalım.

Öncelikle şunu söyleyeyim sitenizde twitter zaman akışınızı yani attığınız tivitleri göstermeniz çoğu açıdan faydalıdır hem daha çok kişi böylece sizi takip eder hemde yazılarınızı twitter ile paylaşıyorsanız arşiv niteliği de görmüş olur ve vesaire faydalar
...




1-) Aslında direk mi anlatayım diye düşündüm ama neyse. Öncelikle Twitter hesabımıza giriş yapıyoruz ve hemen üst bölümden resmimize tıklayarak ayarlar sayfasına gidiyoruz.


2-) Açılan sayfadaki sol bölümde sayfalar göreceksiniz. Bileşenler sayfasına gidiyoruz resimde gösterdim.

 3-) Gelecek sayfada Bileşenler yazacak hemen yeni oluştur tuşuna tıklayarak başlıyoruz
                             
                                 


4-) Açılacak olan sayfada "Kullanıcı Zaman Akışı" yazdığına dikkat ederek sitemize ekleyeceğimiz eklentinin boyutlarını ve seçeneklerini ayarlıyoruz örnek ölçü olsun diye söyleyeyim benim sağ sidebarın en altında bu eklenti var işte onun yüksekliği 300 olarak ayarlamıştım. Resmini de vereyim.  

                             

5-) Ayarınızı yaptıysanız bileşen oluştur tuşuna basıp verdiği kodu kopyalayın bende hepsini birden  kopyalamamıştı sizde de olursa sağ tıklayıp tümünü seç dedikten sonra hepsini birden kopyalayabilirsiniz.

7-) Son olarak da kopyaladığınız kodu HTML/Javascript olarak ekleyeceksiniz. Yani blogger'a göre Yerleşim>Gadget ekle>HTML/Javascript>kodu yapıştırır>kaydet. İşte bu kadar. 

Ekledikten sonra ziyaretçilerinize twitter hesabınızdan attığınız tivitleri göstermiş size yanıt yazmalarını sağlamış olacaksınız. Nasıl gözüktüğünü en başta verdiğim resimden görebilirsiniz.

Umarım anlatabilmişimdir ve işinize yarar.

Yorumlar

  1. Çok güzel anlatmışsın eline sağlık.. :)

    YanıtlaSil
  2. Bileşen oluştur kısmında zaman akışı ile ilgili bir seçenek yok bende, yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişmiş, yeni bileşen oluştur dedikten sonra profil oradan da açılan sayfada tweet seçeneğini seçin veya biraz bekleyin yakında bloğu ve yazıları güncellemeye başlayacağım :)

      Sil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.