Hürriyet Bumerang'ın Faydaları Ve Zararları

Çok kişi tarafından kullanılan bazı kişiler tarafından çok eleştirilmiş bazı kişiler tarafından çok sevilmiş olan hürriyet bumerang sisteminin faydalarından ve zararlarından bu yazımda bahsetmek istiyorum.

hürriyet bumerang Kısaca Bumerang'ı anlatarak başlıyayım. Kendi siteniz ile başvuruyor ve size uygun görülen 3 tip üyelikten birini alıyorsunuz. Bunların ilki bronz, bu üyeliği alırsanız kapatın gitsin girmeyin derim faydasından çok zararı olur. İkinci üyelik tipi altın bu üyeliği alırsanız bir nebze para kazanabilirsiniz ancak bu üyeliği alırsanız kullanın da diyemem bırakın da karar size kalmış. Üçüncü üyelik tipi ise platin, bence sadece işte bu üyelik tipi hürriyet bumerang sistemini kullanmaya değer kılıyor. Çünkü yazılarınızı yazarkafe denilen siteye gönderme yetkisine sahip oluyorsunuz ve iddia ettiklerine göre 1 ay içinde yüz binlerce kişi giriyor yazar kafeye neden giriyorlar bilmem ben girdim hiç güzel site değil ama giriyorlarmış.





İyi Yönleri yani faydaları ile başlayayım;

1-) Hit Çekme; Bumerang sistemine kayıt olarak bir kaç çeşitte sitenize hit çekmeniz mümkün;

  • Yazar kafeye içerik göndererek iyi bir oranda hit çekebilirsiniz.
  • Hurlist dizinine girmiş olarak hit çekebilirsiniz.
  • Durmadan yeniden başvuru yaparsınız 2 günde bir 2 adet editör gelir 2 kişi de olsa hit hittir.
2-) Gelen tanıtım yazısı teklifleri ile para kazanabilirsiniz.

3-) Arama Motorlarında yükselebilirsiniz.



Kötü Yönlerine yani zararlarına geçeceğim ama şunu söyleyeyim kötü yönleri iyi yönlerini götürüyor

1-) Sitenize ekleyin dedikleri şablonlar ile sizin sayenizde arama motorlarında daha yukarı çıkıyorlar. Eğer sizde onlara link vermiyorsanız yani platin üye değilseniz daha kötü çünkü neredeyse bedavaya arama motorlarında daha yükseğe çıkıyorlar çünkü verdikleri teklifler ekle dedikleri şablondan daha değerli olmuyor genelde. Aynı şablon boyutunda özel reklam alsanız daha çok kazanırsınız.

2-)  Herkese aynı içeriği veriyorlar bunun sonucu olarak da arama motorlarında daha aşağı seviyelere düşüyorsunuz. Google sizi özgün içerik üretmiyor olarak belliyor.

3-) Hurlist denilen sisteme her ne kadar da bronz üyeleri ile alıyoruz deseler ile maalesef yalan. Sadece platin üyeleri almaktadırlar. Eğer şikayet ederseniz dizinde bir sıkıntı var çözeceğiz 1-2 haftaya derler ancak takip ederseniz görürsünüz ki aynı gün içinde platin olan hesapları sıkıntısız alırlar.

4-) Neye göre üyelik verdiği belli değildir bizzat kendim deneyerek anladım bunu. 2-3 içerikli bir film tavsiye blogu açtım ve açmanın 3. günü hemen başvurdum ne göreyim altın üyelik. Bloga giriş yok giriş! Net olsun diye kendim bile girmedim full istatistik 3 !!! Daha yeni yeni girişler başladı şimdi başvursam demek ki...





Az veriyor çok yiyiyor, ancak veriyor ya şükür de diyebilirsiniz sonuçta kazandırıyor. Ben ise içten içe ne kadar sevsem de bumerangı şu an bırakmanın eşiğindeyim tek sorun içeride para kalmasın diye düşünüyorum o kadar iki üç teklife çıkarsa 50 TL çıkar, çıkmaz ise bırakacağım. Belki ilerde bir kaç yıl sonra sistemi düzeltirlerse bana da bir şey olmazsa tekrar başvurmayı düşünürüm.



  
    


Yorumlar

  1. çok faydalı ve bir makale olmuş gerçekten bende başvurdum ama aylardır bronz, neye göre platin altın yaptıkları belli değil. Biz de boş yere onlara kazandırıyoruz!

    YanıtlaSil
  2. Sahi aksaklıkları güzel anlatmışsın... Sistem... Sistem...
    Öyelyse benden de sitem...

    YanıtlaSil
  3. Bende altın üyeydim yeniden onaya gönderdim 4 gün oldu hala onyalanmadı bakalım ne olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz hala onay almadınız mı benim de 4.gün biraz önce aldım, altın....

      Sil
  4. ben de yazarkafe yazarıyım ama ne işe yarıyo hiç bilmiyorum. yani bana oradan bi hit geldiği de yok sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla olabilir, inanırım

      Sil
    2. Başkan yazar kafe yazarsın ama orada yazılarını paylaşıyor musun? anlaşılan paylaşmıyorsun o yüzden de hit gelmiyor yazılarını paylaşırsan hit az da olsa hit geldiğini göreceksin.

      Sil
  5. Aynen yazdığınız gibi bir çok zararı var zamanında bende kullandım adil olmayan bir sistem kullanıyorlar.

    YanıtlaSil
  6. Araştırmakla kalmayıp,bilgilendiren kardeşim.Ben de nedir bumerang diye merak ediyordum.Aslında ben hep yazmak istiyorum,ama merak ediyorum paylaşımları,bilgileniyorum.Paylaşımların güzel.Teşekkürler zeki kardeşim.

    YanıtlaSil
  7. bende bırakmanın eşiğindeyim..yılda 1 teklif gelecekte para kazanacaksın o da 3-5 lira ölme eşeğim ölme...Bumerang işine hiç bulaşmayın derim yeni başlayacak olanlar aman sakın başka reklam verenleri tercih edin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ya, onların şablonu yerine küçük adsense reklamı koysak bile daha çok kazanırız

      Sil
  8. İlk bakışta güzel görünen ama içeriğini anlayınca aslında ne olduğu anlaşılan bir şey. Bazen hiç bulaşmasaydım da diyorum...

    YanıtlaSil
  9. Bumerangdan para aldim ancak platin uyeligin bir avantaji yok.Yani 4 senedir platin uyeyim ama hit felan geldigi yok.Ancak yazarkafeye birseyler eklersen hit geliyor ama oda fos.Ben aylardir yazarkafeye birsey eklemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben olsam eklerdim, sonuçta hala üyesin kullanıyorsun. Azda olsa olacaksa bir getirisi sonuna kadar kullanırdım

      Sil
  10. Çok faydalı ama reklam politikasını beğenmiyorum. açıkçası

    YanıtlaSil
  11. sizi blog keşif etkinliğinde keşfettim.Sizi takibe aldım. Bana da takibe beklerim.

    www.nilgunozenaydin.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Aydın, Hoş geldiniz uğrayacağım.

      Sil
  12. ben de üye olmuştum ama bir türlü üyelik artmamıştı ben de vazgeçtim

    YanıtlaSil
  13. Bloguma beklerim adamzeka blogunuz gayet güzel takibe alıp sitemde paylaştım http://fikirleryeni.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  14. Güzel yönlerini ve kötü yönlerini çok güzel sıralamışsınız kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,
    Ben de 1 seneye yakındır bumerangtayım. Yazar kafeyi aktif kullanıyorum yani her yazımı gönderiyorum neredeyse. Söylediklerine göre, rastgele her yazı, hürriyetin ana sayfada bir süreliğine gösteriliyor. Eğer o gösterimde tık alırsanız, yoğunluğa göre tekrar gösteriliyor. Her yazım değil ama özellikle ilginç başlıklı yazılarımdan ana sayfada hürriyet.com da gösterilen oldu. Ziyaretçi sayım o yazı için 1 gecede 1000'lerce arttı. Ama olumsuz yönlerini düşünmemiştim. Yazınızdan sonra bende farkettim ki, yazıyı aynı başlıkla arattığımda üst sıralarda benim bloğum değil, hürriyetin yazarkafe sayfası çıkıyor.
    Bu arada ben başından beri platin üyeyim. nasıl oldu bilmem:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz böyle diyince hürriyeti sömürme istediğim arttı bir daha platini zorlamak için başvurdum olmazsa daha da başvurmam zaten

      Sil
    2. Yaa :((

      Neye göre karar veriyorlar anlamadım gitti :)

      Sil
    3. Ben biliyorum, Kafalarına Göre...

      Sil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.