Organik Hit Nasıl Arttırılır?

arama motoruBu yazımda organik hitinizi nasıl artıra bileceğiniz konusuna değinmek istiyorum. Emin olun google gibi arama motorlarından ve sosyal medyadan gelen organik hit, bütün hit çekme programlarından gelen girişlerinden bile daha önemlidir.






  • Öncelikli olarak içeriğiniz özgün ve kaliteli olmalı belki her yerde bu yazıyor zaten diyebilirsiniz ama önemli. Kimse kopyalanan olmak istemez ve kopyalama yapanı da kimse sevmez.
  •  Her konuda yazmayın ki arama motorları ne olduğunuzu bilsin. Mesela sadece klavyeler ile ilgili bir siteniz varsa google'da klavye fiyatları, en iyi klavye ve diğer klavye aramalarında sizi gösterir çünkü klavye sizin işiniz.
  • Çok aranan bir konuyu ilk siz yazmıyorsanız yönelmeyin sizden önce yüzlerce kişi o konuya atlamıştır çünkü. Böyle organik hitiniz artmaz.
  • Yazılarınızda SEO'ya etiket gibi özellikleri doğru kullanın 100 karakter yazı yazıp 200 karakter etiket sınırını zorlamanın bir önemi yok, yazı başlığınız yazınızda ne anlatıldığını okuyucuya hemen belli etsin, alt başlık kullanın. Arama açıklamasını etkinleştirip yazdığınız yazılara öyle açıklamalar girin ki arama sonuçlarında arama açıklamasını gördüğünde ne yazmış bu böyle bir bakayım deyip tıklasın. Ancak içeriğiniz kötü ise etiket, arama açıklaması gibi şeylerin bir önemi yoktur. Arama açıklamasını okuyup tıklayan insan 2 saniye durmadan çıkar siteden içerik yoksa.

  • Şu an en çok kullanılan arama motoru Google diye organik hitinizi sadece sitenizi Google ile optimize ederek sağlamayın. Geleceğe yatırım yapın Bing, Yohoo, Yandex yağdırın gitsin.
  •  Kaliteli ve düzenli yazın. Her gün değişik değişik yazacağınıza ayda 1 defa çok kaliteli yıllarca faydalanabilecek şeyler yazabilirsiniz.
  • Arama motorlarından sonra en iyi hit kaynağı sosyal medyadır. Sosyal medya hesaplarından siteniz ile aktif olmanız ve takipçisi çok olan hesaplar kullanmanız sizin faydanızadır. Buna artı olarak popüler hashtagleri kullanarak da paylaşımlar yapmanız faydalı olacatır. 
  • Arama trafiğinizi değerlendirmek de önemli hususlardandır. Sizi hangi yazınız ile nasıl bulduklarını, anahtar kelimeleri analiz edebilir o kelimede ilk sıraya oynayabilirsiniz.
  • Arama motorlarında daha yukarı çıkmak için toplistleri de kullanabilirsiniz ancak bana kalırsa DMOZ'dan başkasını tercih etmeyin.
  • Forumlarda imza kısmına sitenizi yazabilir yeni siteler-tavsiye ettiğiniz siteler bölümü varsa orada da sitenizi tanıtmanız faydalı olacaktır.

Organik hiti isterseniz hiçbir şey yapmadan da arttırabilirsiniz. unun için sadece yazmanız ve sabrınız olması gerek o kadar.


Yorumlar

  1. Gayet aydınlatıcı ve dpğru bir yazı olmuş;)

    YanıtlaSil
  2. organik hitler , adolf hitler felan eheheh :D neyse bu sıcakta bu espri iyi gider dedim şöyle soğuk duş olsun :)
    benim şahsi fikrim organik hit alabilecek bloglar kişisel bloglar değil bence.
    mesela senin bu yazın çok organik :D
    hepsisine katılıyorum da yandex bing nasıl yağdırcaz o yağdırma işlemi nasıl yapılıyo ki :) cidden soruyorum ?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komik :(...... Bende katılıyorum kişisel bloglarla ilgili düşüncelerine... Teşekkürler :)Yağdırma işlemine gelince :)) Diğer arama motorlarına da kayıt olmaktan kast etmiştim.

      Google'ı açınca istediğin arama motorunu ve yanına webmaster yazarsan ilk sırada çıkacaktır zaten kayıt olup istediğin adresi ekleyebilirsin. Böylece diğer arama motorlarında da gözükebilirsin. Misal yandex'e eklemek istiyorsan https://webmaster.yandex.com.tr/ adresinden kayıt olup ekleyebilirsin.

      Umarım anlatabilmişimdir, çünkü sanki biraz karışık oldu.

      Sil
  3. Faydalı bilgiler... Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. bu öneriler iyi ancak dmoz kaydı zor uzun bir süreç site sahipleri ise her şey bir anda olsun istiyor ama mümkün değil. sizin yazılarınızı okumakta zorluk çekiyorum çok küçük bilginize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra daha dikkatli olacağım teşekkürler ilginiz için

      Sil
  5. Bilgilendirici güzel bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Bilgilendirici güzel bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Dikkate alınası. Biz de dikkat ediyoruz orjinal olmaya, ama sanırım konu fazla spesifik.

    YanıtlaSil
  8. Buna göre benim yaptığım büyük hatalardan biri, sanırım her konu hakkında yazı yazmam. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden ki bloğun bilgi eksenim yani her konu olacak tabi :) Yine de istisnalar kaideyi bozmaz...

      Sil
  9. hocam benim sitem google de çıkıyorda diğer arama motorlarının hiçbirinde çıkmıyor bunun için yapılması gereken bir şey varmı.Sitemi diğer arama motorlarına nasıl gösterecem.1Yıl oldu.Yandex,Bing vs. hiçbiri arama da sitemi çıkarmıyor yok mu bir yöntemi şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. özgün yazı ve sabır bence en önemlileri. Faydalı yayın yaptığınıza inanıyorsanız merak etmeyin er geç değeriniz anlaşılacaktır.

    YanıtlaSil
  11. Sabırlı olduğumuz sürece adım adım yükseleceğiz.Bilgiler için teşekkürler takipteyim.

    YanıtlaSil
  12. Oldukça faydalı bir yazı olmuş, teşekkürler.

    Peki organik hit artırma siteleri için fikriniz nedir? Güvenilir midir, siteme katkısı olur mu?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.