Siteyi Yandex'e Ekleme Güncel Resimli Anlatım

Bu yazımda yandex arama motoruna nasıl sitenizi ekleyeceğiniz ve nasıl sitemap(site haritası) göndereceğiniz konusuna değineceğim. İnşallah bu işlemleri yaptıktan sonra siteniz yandex arama motorunda daha üst sıralara çıkacak ve daha hızlı index alacak yandex'ten. Ben nasıl yaptıysam öyle anlatacağım ne eksik ne fazla.
yandex webmaster



Öncelikle https://webmaster.yandex.com.tr/ adresine gidiyoruz ve kullanmaya başla tuşuna basarak girişimizi yapıyoruz kolaylık olsun diye facebook, google plus ve twitter ile girişi koymuşlar iyi olmuş 2 saat kayıt olmaya gerek yok.



İlk girişte karşımıza şöyle bir yazı çıkacak böylece hemen site ekleme sayfasına gideceğiz. Site ekleye tıklıyoruz hemen.



Böyle bir ekrana rast gelmedi iseniz ki olabilir böyle şeyler hemen üstte de site ekle diye bir yer var oraya da tıklayabilirsiniz.




Açılan sayfaya sitemizin URL adresini giriyoruz ve ekleye tıklayıp 2. adıma geçiyoruz. Benim zaten ekli ama örnek olsun diye bir daha yazdım görebilirsiniz.


Ekle tuşuna bastıktan sonra tabi ki hemen eklemiyor. Sitenin gerçekten size ait olup olmadığını da bilmesi gerek değil mi? Sizin olduğunu anlamak için yaptığı hak denetiminde 4 farklı denetim çeşidi koymuş. Ben ise meta tag ile geçtim bu yüzden meta tag ile anlatacağım.




Öncelikle şablonu açıyoruz, HTML Düzenle'ye tıklıyoruz ve ctrl-F yardımı ile zaten gözümüzün önünde olan en baştaki <head> kodunu aratıp buluyoruz. Sonra yandex'in bize verdiği meta tag kodunu kopyalayıp <head> kodunun hemen sonrasına ekliyoruz. Ve denetle butonuna basıp hak denetiminden alnımızın akı ile çıkıyoruz.

Bitti mi, Hayır. Şimdi Yandex'e sitemap(site haritası) eklemeye geldi sıra. Hemen yan tarafta İndexleme ayarlarından > Site haritası(sitemap) dosyaları sayfasına gidiyoruz.


Çıkan sayfada sitemizi http://adamzeka.blogspot.com.tr/sitemap.xml şeklinde yazıp ekliyoruz 2 hafta içinde sitemap kontrol edilmiş olacaktır.



Hayırlı olsun, başka kaynaklardan bakıp yapmaya çalışmıştım zamanında hepsi 10 yıl önceki tarzda kayıt işlemini anlatmış bende yandex'e site ekleme diye güncel olarak yazayım dedim. Umarım işinizi yarar Yandex gelişen bir arama motoru eklemek lazım.


Yorumlar

  1. Çok teşekkürler anlatım için

    YanıtlaSil
  2. Bilmeyenler için güzel bir anlatım olmuş. :)

    YanıtlaSil
  3. Hadi hayırlı olsun :) Tek tük yandexru dan girişler oluyordu. Bakalım ne kadar artacak... Sitemdeki yazıların sadece yarısı dizinlerdeymiş. Halbuki Google hepsi dizine ekli diyordu. Şu iki hafta geçsin bakalım dizin istatıstiklerinde bir değişme olacak mı göreceğiz. Yandex e zaten eklemiştim sitemi demişsiniz. Peki Yandex ten mail hesabı açmaya gerek duydunuz mu? Ne dersiniz açmak gerekir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ;) Yandex.ru girişleri bazen spam veya botlar da olabiliyor bazen de rusyadaki türkler de oluyor. Hayır yandex mail hesabı açmadım gerek duymadım tabi bu size bağlı isterseniz açabilirsiniz.

      İnşallah yakın zamanda istatistiklerde değişimi görürsünüz, Amin :)

      Sil
    2. Hımm Ruslar demek...
      Amin amin :)

      Sil
  4. Yandex webmaster bana çok karışık geliyor.. Siteyi eklemeyi zor da olsa başardım sanıyorum. Ama google webmaster daha verimli ve anlaşılır geliyor bana...

    YanıtlaSil
  5. gerçekten sorun ya doğrulama kodları eklenmesine rağmen meta kod bulunamadı diyorya sinir oluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da ilk başta öyle dedi kapatıp bir daha denedim kabul etti

      Sil
  6. Çok faydalı bir döküman olmuş.Boş bir zamanda ben de sitemi ekleyim yandexe teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim, ben de yaptım. Umarım Rus abilerimiz ablalarımız ve gurbetçilerimiz bol bol ziyaret eder :)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler faydalı bilgi için. Sitemi ekledim Yandexe de :) Umarım ziyaretçi sayım daha da artar :)

    YanıtlaSil
  9. Değerli paylaşımlarınız için teşekkürler. Blogumu ekledim. Bakalım ziyaretçi sayımızı artıracak mı
    cihanshn.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. allah razı olsun kanka en güzel anlatım seninkisi

    YanıtlaSil
  11. Delegate rights yazan bir doldurma kutusu geldi burada kaldım. ne yazmam gerekiyor buraya?

    YanıtlaSil
  12. Diğerlerini anladımda head kodunun hemen sonrasına kısmını anlamadım? Ben bu işlemi yaptım html kodunu sitemin ana sayfasına yapıştırıp kaydettim ama sayfa bulunamadı hataı verdi hep

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.