Makale Yazarak Para Kazanmak Hakkında

Bu yazımda yazı yazabiliyorsanız para kazanmanın bir yöntemi olan makale yazarak para kazanmadan ve makale yazarak para kazanabileceğiniz sitelerden yani makale alım satım makale ticaretinin geçtiği sitelerinden bahsedeceğim.

Makale Alış ve Satış Siteleri
Yazı Yazarak Para Kazanmak



Bildiğiniz üzere evde para kazanmak deyince ilk akla gelen yöntemlerden biridir yazı yazarak para kazanmak. Aslında sanıldığı kadar çok da kolay bir iş değil maalesef makale yazmak. Makale yazmaya başlayacak insanın;

- İmla kurallarını iyi bilmesi ve uygulaması
- Makale yazmayı diğer işler gibi disiplinli ve ciddi şekilde yapması
- Yazısını tamamen özgün hazırlaması
- Araştırmayı sevmesi
- Ve okuyucunun ilgisini çeken faydalı, güncel yazılar yazabilmesi ve okuyucuyu sıkmadan tutabilmesi makale yazan insanın özelliklerinden olmalıdır.

Genel olarak makale ücretlerine değinirsem 100 kelimelik makale en az 1 lira gibi fiyatlardan satılmaktadır bu miktardan düşük ücretlere çalışmamanız sizin faydanıza olacaktır. Bazı sitelerin makale yazarak para kazanma adlı yazılarından görürsünüz "100 kelime 1 lira 250 kelime olacak şekilde günde 20 tane makale yazarsanız her gün 50 lira kazanabilirsiniz." gibi cümleler kullanırlar ancak bana sorarsanız kaliteliden ödün vermemelisiniz. Açıkçası gerçekten kaliteli ve özgün makale yazanların günde 10 taneden fazla yazabileceklerini düşünmüyorum. Tabi yazanlar olabilir ama onlara tavsiye olarak da ileride sorun yaşamamak azaltmalarını öneririm.

Şimdi gelelim yazı yazarak para kazanmaya yani makale yazmaya karar verdiniz tabi evden para kazanma hevesi ile beraber 2 tane makale yazdınız hemen, şimdi diyorsunuzdur; "Ee yazdığım makaleleri nerede satabilirim" sıkıntı yok merak etmeyin yazı devam ediyor.:) Şimdide makalelerinizi nerelerde satabileceğinizi yani;

 Makale alım satımı gerçekleşen siteleri anlatacağım.



makale yazarak para kazanmak
Evde Para Kazanmak

Öncelikle Forum Siteleri; Forum siteleri makale arayanların ilk baktığı yerlerdendir. Forumlarda E-Ticaret bölümlerinde konu açıp hangi konuda ve ücret miktarınızı girerek teklif bekleyebilir. Veya daha önceden açılmış makale alımı konularından size uygun olanı seçip teklif sahibi ile görüşebilirsiniz. Hangi foruma gitsem diyorsanız makale alım satımının aktif yer aldığı WM Aracı, R10 ve İyinet forumlarına bir göz atabilirsiniz.


İyimakale.com ; Bu sistem ise neredeyse sadece makale yazarak para kazanmak isteyenlere özel yapılmış. 2 yolla makale satımı gerçekleştirebilirsiniz ilki daha önceden yazdığınız bir makaleyi ekleyerek satılığa çıkarmak diğeri ise özel siparişlere göre makale yazmaktan geçiyor. Ödeme olarak ise ortalama yazdığınız her 125 kelime için 1 kredi veriyor 10 kredi olunca 10 tl olarak paypal ile 30 kredi olunca 30 tl olarak EFT/Havale olarak ödeme yapmakta. Komisyonu olarak ise biraz yüksek %16 kesiyor.

Uzmankirala.com ; Bu sitede uzman olduğunuz her konuda ticaret yapma imkanı veriyor. Sisteme kayıt olduktan sonra üst bölümdeki sayfalardan Projelere Göz At sayfasına gidip makale ihtiyacı olan projelere istediğiniz ücret ile birlikte teklif verebiliyorsunuz. Projesi olanlar ile çalışanları birleştiren ve güvence veren kaliteli bir site.

Bionluk.com ; Sistem ilan verme şeklinde gerçekleşmekte. Sisteme üye olduktan sonra "sizin için imla kurallarına uygun fiyata makale yazabilirim" tarzında ilan vererek teklif almayı bekliyorsunuz. Ödeme ise sadece EFT/Havale olarak alabilmektesiniz.

Onlira.com ; Bir önceki verdiğim site ile aynı şekilde gerçekleşmekte yalnız tek sorunu alacağınız ücret ne olursa olsun 10 TL olmak zorunda yani 4 tane 250 kelimelik makale veya 500 kelimelik kaliteli bir makale yazıp ilan verebilirsiniz. %20 komisyon olarak kazandıklarınızdan kesiyor.

Projekurdu.com ; Güvenilir bir sitelerdendir, site teklif veren proje sahibi ile freelance çalışanları buluşturan sitelerden. Üyeliğinizi açıp size uygun makale hizmeti sağlayabileceğiniz projeye teklif veriyorsunuz. Proje sahibi sizi uygun görürse işi veriyor. Paranızı alıyorsunuz, %15 kesinti ile tabi ki.

Bilgiustam Yazarlık Sistemi; Bilgiustam sitesini bilmeyen çok az kişi vardır sanırım en büyük arşive sahip bilgi sitelerinden biri. Minimum 80 kuruş en çok da 12 TL vermişliğim var dese de verdiği ücreti yazıları kısa,orta ve uzun olarak değerlendirip kalitesine de aktıktan sonra 1 lira ile 2,5 lira arasında değişmektedir. Ödemeyi sadece banka hesabına yapmaktadır  ve alt limiti 50 TL olarak alır. İstediğiniz zaman ücret talep edip bir sonraki iş günü hesabınızda bulabiliyorsunuz.



Bir de yeni çıkan siteler ve makale yazarımız ol ama önce şu kadar para vermen gerek diyen siteler var ama daha güvenilirliğini ispatladıklarını düşünmüyorum. Verdiğim sitelerden de son ikisi ile ilk ikisi daha kaliteli sitelerdir. Dediğim gibi yazı yazmayı sevseniz de yazı yazarak para kazanmak yani evden makale yazarak para kazanmak zor iştir. Umarım bu yazım size yardımcı olur ve iyi paralar kazanabilirsiniz.



İsterseniz şimdi aklıma gelen fikri de paylaşayım iletişim sayfasından bana ulaşın 10 tane makale yazarı toplanabilirsek eğer bilgiustam tarzında bir bilgi sitesi açabiliriz. E böyle ne kazanacağım derseniz her yazara kendi hissesini veririm, 10 kişi olsak her yazara %6 bütün kazançtan pay versem ayda 3 bin lira kazansak yaklaşık 200 TL olarak bölüşebiliriz. Şimdi aklıma gelen fikri size anlatırken aslında bende yeni düşünüyordum şimdi ise aklıma yattı belki hayata geçiririm.

Yorumlar

  1. Yazı yazarak para kazanmak keyifli ancak bir süre sonra para kazanmak için sevdiğimiz yazı işi stres yaratan bir duruma gelebilir.
    Filmlerde görürüz ya Johnny Depp mesela, daktilo başında sigarasının yoğun dumanı altında yazar. Ah güzel şey.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ama gerçekten ama yazarak iyi paralar kazanmak için stres olmamak elde değil

      Sil
  2. Bu yöntemle bir çok kişi para kazanıyor

    YanıtlaSil
  3. Selamlar, uzmanlık gerektiren yazılarda mesela hastalıklarla ilgili yazı yazdığınızda ciddi araştırmalar yapmanız gerekiyor. Yabancı kelimeleri anlaşılır kılmak anlaşılır bir yazı ortaya çıkarmak ciddi bir emek gerektiriyor. Ve bir süre sonra streste yaşamaya başlıyorsunuz. 100 kelimesi 1 lira olunca da insan yazmak için iki kere düşünüyor. Mesela kendi bloğumu açarken sağlık yazıları da yazacağın diye yola çıktım. Geldiğim noktada ise nispeten daha az emek gerektiren vizyona girecek filmler hakkında yazıyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık yazıları yazmak çok zor iş ya bir alanda misal kulak burun boğaz doktoru olup ondan sonra o alanda yazılar yazmaya başlamak daha mantıklı yok çok zor. Bloğunuz güzel gerisi mühim değil :)

      Sil
  4. hocam siz hangisini onerirsiniz ve bu yazarlık siteleri odeme yapıyormu kesin mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Projekurdu, uzmankirala ve iyi makale iyidir. Ayrıca son satırlarda belirttiğim fikri hayata geçirmeye de çalışıyorum, geçerse kendiminkini de öneririm. :)

      Sil
    2. Sizin projede iyiymis aslında yazarak kazanma işi de güzel, ben hali.hazirda köşe yazarlığı yapiyorum ama tabi ki makale yazmak ciddi bir emek ve bilgiisteyecektir ,dusunebilirim aslında

      Sil
    3. Sizin projede iyiymis aslında yazarak kazanma işi de güzel, ben hali.hazirda köşe yazarlığı yapiyorum ama tabi ki makale yazmak ciddi bir emek ve bilgiisteyecektir ,dusunebilirim aslında

      Sil
    4. Düşünürseniz hayata geçiririz, ama makaleci olmak zor iş.

      Sil
    5. proje ne durumda başladıysanız uzun vade düzenli çalışabilecek yazarlığa adayım bilgilerinizi bekliyorum

      Sil
    6. Merhaba,

      Yazınızı özenle okudum ve saatlerdir önerdiğiniz sitelerin araştırmasını yapıyorum.Emeğinize sağlık.Gerçekten akıcı ve anlaşılır bir yazı olmuş.Yanlız iyimakale adlı siteden oldukça şikayet var.Bilmenizi isterim.https://www.sikayetvar.com/iyimakalecom

      Sil
  5. Merhaba,
    Bu Mrs Mabel Nasiru, özel kredi borç veren herhangi bir mali yardıma ihtiyacı herkes için mali bir fırsat açmak vardır kamuoyunu bilgilendirmektir. Biz açık ve anlaşılır terimler ve durumu bir altındaki bireyler, firmalar ve şirketler% 2 faiz oranıyla kredi veriyoruz. e-posta ile bugün bizi temasa biz sizlere kredi koşullarını verebilir böylece: (redeemersloanfirm@gmail.com)

    YanıtlaSil
  6. Biz ilgilenen varsa daha fazla bilgi için bizimle irtibata% 3.9 faiz oranıyla kredi teklif E-posta: oceaniafinancial@hotmail.com

    YanıtlaSil
  7. Şu internet sitesi açma işi ne güzel olur daha 16 yaşındayım ama c dili biliyorum kod yazmayı öğreniyorum girişimcilik yönünde epey var yani yinede siz bilirsiniz
    Buraya e-posta adresini bırakıyorum sevval568@gmail.com yazınızı beğendim sitelerden birine bakımdan simdi

    YanıtlaSil
  8. yazarlık sitenizi açtıysanız yazarlık ve makale kontrol editörlüğü yapabilirim.dilek_alaca@hotmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık çok güzel ve akıcı yazı olmuş yazarlık sitesi fikrinden dolayı da sizi teprik ediyorum çünkü yazar dediğin fikir adamıdır sisteme köle olmaz kendi sistemini oluşturur.

    YanıtlaSil
  10. Are you having a very low FICO score, and are desperate for a perfect and urgent fix? I confidently recommend CYBER CREDIT GURU. They cleared all negatives, late payments and collections from my credit report and boosted my FICO score from 505 to 800 excellent score, across all three bureaus within four days. CYBER CREDIT GURU does a very neat and perfect job without leaving any form of trace behind. You can give them a trial today and I bet you will never regret it. Contact: CYBERCREDITGURU (AT) GMAIL DOT COM or phone/text: +1 (650) 239 7249

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.