Sitenizi Tanıtabileceğiniz ve Hit Çekebileceğiniz Siteler

Yeni veya eski önemli değil bir bloğunuz veya siteniz varsa tanıtmak ve yeni kişiler çekmek bence her zaman önemlidir. İşte bu yüzden bu yazımda kendim zamanında kayıt olduğum ve bana göre az sayılmayan kişi çekmenize yarayacak düzgün tanıtım ve yayın ağı sistemi olan sitelerden bahsedeceğim, ayrıca tabi ki de yazımda hit arttırma programlarından vesaire bahsetmeyeceğim.


ziyaretçi arttırma


Aklıma aslında şu anlık sadece 2-3 tane site geliyor daha fazla gelirse güncellerim.

Oku.net ; Güzel bir site, kayıt olan her blog veya sitenin son yazılarını ilgili kategorilerde göstermekte olan bir yayın ağı. Baya eskiden kayıt olmuştum şahsen ancak kolay kayıt olunduğunu anımsıyorum RSS ekledikten sonra bir daha giriş yapmamıştım, kendi çekiyor içeriğin başlığını. Oku.net sayesinde ziyaretçi sayımda çok büyük bir patlama olmadığını söylemek isterim ancak az da olsa bence iyi bir hit kaynağı, hatta bazı haftalar daha çok ziyaretçi gönderdiği de olabiliyor bu özelliği ile de Yazarkafe benzeri bir sistem olabilir, yazarkafe benzeri sistemler diye ayrıca yazı hazırlıyordum, listeye ekliyeyim.

Bu arada kayıt olurken sizin de widget eklemenizi istiyorlar gördüğünüz üzere oku.net'e gönderdiğiniz ziyaretçi diye de istatistik var valla ben eklemedim daha çakmadılar :).  Haftalık gönderdiği ziyaretçi aşağıdaki gibi;


Reklamsiniz.com ; Bu sitede de kendi sitenizi veya bloğunuzu tanıtımını ekliyorsunuz. Kötü bir özellik olarak ekledikten yaklaşık 3 saat sonra açtığınız başlık aşağı doğru kayıyor. Size tavsiyem kullanacaksanız her gün bir kere girin ve tanıtımınızı yaptığınız başlık altında küçük bir değişikli yapıp değişiklikleri kaydet tuşuna basmanız olacak, nokta koyup kaydetseniz bile değişiklik olduğu sürece siteniz en yukarı bir daha çıkacak. Buna ek olarak diğer sitelere de yorum yapmanız da sizin faydanıza olacaktır.  

Sonuç olarak bana toplam kazandırdığı ziyaretçi sayısı böyle, resimde fark ettim kendi kendime bile hit artırabiliyorum;   

Forumlar; Şimdi tanıtım deyince forumları geçmek olmaz, her türlü forumda genelde yeni bloglar-siteler veya tavsiye ettiğiniz siteler-bloglar bölümü vardır. Oralarda açacağınız konularla da ziyaretçi sayınızı arttırabilirsiniz. 

Sosyal Medya Siteleri; Aslında buna değinmeyecektim ama olsun yazı zenginleşsin. Özellikte başta twitter, facebook, instagram gibi büyük sosyal medya sitelerinde yer almanız her zaman faydalıdır. Ancak diğer sosyal medya sitelerini de unutmamak gerekir, örnek vereyim.

Şahsen bana en çok trafik sağlayan sosyal medya siteleri şunlar oluyor;

1-) Google Plus
2-) Twitter
3-) quup
4-) Facebook

Gördüğünüz üzere facebook ile çok fazla bir giriş sağlayamıyorum. Buna ek olarak quup onu geçmekte. Her neyse forumlar ve sosyal medya başlıklarını atmayacaktım bile ama değinmiş oldum kısaca. 

Yazarkafe; Her ne kadar da platin üye olamasam da değinmeden olmaz. Yazarkafe'ye bildiğiniz üzere içerik göndermek için hürriyet bumerang platin üye olmanız gerekiyor. Çünkü oraya ayda yüz binlerce kişi girdiği iddia edilmekte. Açıkçası pek övemeyeceğim sanırım yazarkafe sistemini bazen 1 içerik eklediğinizde bin kişi çekersiniz bazen de bir kişi çekersiniz kısaca. 

Alıntı

Son olarak da çoğu haber sitesinin blog sayfaları bulunmakta (örn: radikal blog vb) buralarda yazı yayınlayarak da hit çekmeniz mümkün olmakta.

Kolay gelsin, okuduğunuz için teşekkürler. Sizin de farklı bir bilginiz veya görüşünüz varsa yorumları da eksik etmeyelim :)



Yorumlar

  1. Bence blogumu tanıtacağım diye çok fazla maceraya gerek yok. Blog için günlük 20 dakşkaayırıp 2 saat blogumu tanıtayım diye uğraşmak bana tuhaf geliyor. Hele bazı sistemler var ki, blog yazarlarını resmen sömürüyor Bumerang gibi. Bence güzel bir blog dostluğu yeterli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog dostluğu her zaman yeterli olur bunlar ise ona ek olabilir anca. Ama yine de küçük maceralar iyi gibi geliyor örnek olarak günde 2 saat blog için 10 dakka da tanıtmak için uğraşmak gibi. Bumerang düşüncenize de katılıyorum bence platin değilseniz girilecek bir sistem değil. Arada tekrar başvuruyorum, yine altın verirse kaldırıyorum şablonu verdikleri teklifler zaten ayrı bir sorun.

      Sil
  2. Bende hiç kasmayanlardanim bu zamana kadar gelenler hep bağlı dostlarim oldular az ve öz bence harika

    YanıtlaSil
  3. Yinede faydalı bir yazı olduğunu düşünüyorum, tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kasmamak gerek zaten, ben teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bunları okudukça daha bilmediğim ne çok şey var şu internet aleminde diyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet alemi sonu belli olmayan denizler gibidir. Her şeyi bilen kişi zaten olamaz ki...

      Sil
  5. Yine yeni bilgiler edindim. Oku.net ilgimi çekti. Vakit ayırıp ilgilenmeli. Özellikle az izleyici alanlar için site tanıtımı önemli diye düşünenlerdenim.Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, Oku.net i çözdüm sanırım. Fakat reklamsiniz.com un mantığı biraz değişik. Kaydolup haber seyri nin tanıtımını yaptım. Puan verdiler bana ;)) Yazı gönderme olayı yok galiba tanıtımlara yorum üzerinden gidiyor gibi. Bu konulara çok yabancıyım... Bunlardan sonra da dmoz konusuyla uğraşacağım ;)
      Saygılar...

      Sil
    2. Reklamsiniz biraz değişik olduğu doğrudur :)Yazı gönderme olayı aslında mevcut ancak pek fazla etki göremezsiniz yani ben göremedim. DMOZ'a da inşallah alınırsınız kolayca. İyi günler...

      Sil
  6. Bu tür bir girişimim hiç olmadı ama taş atıp kolumu yormayacağım neticede ve sonuç güzel olursa bi extra hoşuma gider diye düşündüm. oku.net 'i bilmiyordum, denemekten zarar gelmez diyerek üye oluverdim. Yazılarınızı ve yönlendirmelerinizi seviyorum.

    Devam edin lütfen :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir yazı olmus teşekkürler sitenin tasarımıda çok güzel olmus

    YanıtlaSil
  8. Güzel paylaşım olmuş kardeşim;) Bilgi paylaştıkça güzel.

    YanıtlaSil
  9. çok faydalı bir paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
  10. reklamsınız a üye oldum. bloga yaz kısmı var o bölümde kendi bloğumda yazdığım yazıları paylaşıyordum sonra adminden uyarı aldım özgün yazılar paylaşın diye ? yazılarım zaten özgün dedim. neymiş efendim önce reklamsınızda paylaşacakmışım yazılarımı sonra bloğumda !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın ilk defa bunu sizden duyuyorum, şahsen 3-4 adet yazı göndermişliğimi bilirim ancak hepsi u blogda daha önce yazdığım yazılardı ve hiç uyarı gibi bir şey almadım. Reklamsinize bakış açım değişmeye başladı...

      Sil
    2. yazılarımı özgün yazdığımı söylediğim de aldığım cevap buydu :
      ' ozaman önce burda yayınlayın sonra kendi sitenizde önce burda yayınlanmadığı için zaten sölüyorum siz inanın bu şekilde çok daha faydalı olucak '

      Sil
  11. Ben de tanıtım yazısı paylasmak ıstiyorum. Nereye başvuracağım ?

    YanıtlaSil
  12. Bloğunuzu tesadüfen buldum. Memnun kaldım. Takip etmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için bir mahsuru yok takip edebilirsiniz, teşekkürler

      Sil
  13. Ben genel olarak bu sistemleri kullanıyorum. Oku.net i de kısa zaman önce duydum ve ekledim biraz ziyaretçi geliyor ama istatistiklerde gözüküyor sayaç da bakmadım daha

    YanıtlaSil
  14. Faydalı bir içerik olmuş özellikle de okunet çok iyi.
    Birincele.com olarak başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  15. valla paylaşım 10 numara olmuş. tekniklerin hepsini yaptım. şimdi para basıyorum yakında para sayma makinesi almayı düşünüyorum. şaka bir yana oku.net e yeni başuru yaptım. email ime bir aktivasyon kodu gelmeliydi 1 gün oldu o e mail gelmedi. yazar cafe yede başvuru yaptım. onunda onaylanmasını bekliyorum.

    ATU DİYOR Kİ: Kim demiş internetten para kazanmak kolay diye.

    https://teknouzman2016.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  16. çok faydalı bir paylaşım olmuş :) Blogumu ziyaret edebilirsiniz : www.hyhelvaci.com

    YanıtlaSil
  17. çok faydalı bir paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
  18. Yazar kafe kapandı maalesef. Oku.net de sunucları bakımdaymış.Kısacası bloguma hit getirecek bir yol bulamadım. Kişisel gelişim bloğuma sizleri de beklerim. gelisimdefteri.com

    YanıtlaSil
  19. Bloğunuzu tesadüfen buldum. Memnun kaldım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.