Youtube ile Para Kazanmak

Evde ne iş yapılır ki diyenlere ve internetten para kazanmanın yollarını arayanlara yönelik Youtube'dan nasıl para kazanılacağı hakkında detaylı şekilde bu yazımda bahsedeceğim.

Diğer sitelerde görmüşsünüzdür belki "sadece 10 dakikalık video ile 300 bin dolar kazandı" gibisinden. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse kimse 10 dakikalık video ile binlerce lira para kazanmıyor Youtube'da. Ancak düzenli video ekler ve kaliteli bir şeyler oluşturursanız ayın sonunda güzel bir miktar yani küçük bir ek iş yapmış kadar para görmeniz de mümkün, hatta belki daha fazlasını.

youtube ile para kazanmak

1-) Öncelikle ne hakkında Youtube kanalı açacağınıza karar vermeniz gerekiyor, yoksa niyetlendiğiniz gibi kalır orada burada ne kanalı açayım, ne hakkında video çekeyim diye sorar durursunuz.



İsterseniz Bir Kaç Fikir Vereyim;
  • Oyun/Teknoloji Kanalı
  • Makyaj/Moda Kanalı
  • Eğlence Kanalı
  • Ders/Eğitim öğretim kanalı
  • İlginçlik Kanalı


Çok zorlu olsa da azimli sıçan her yeri delebilir. Bu verdiklerimden bir kanal açıp tutarsanız çok büyük paralar kazanabilir ve başka işte çalışmanıza bile gerek olmaya bilir. Teknoloji mi, incelemeler yaparsınız, misal ilk başta kendi telefonunuzu veya oynadığınız oyunu videoya çekip koyarsınız. Siz yeter ki ilk adımı atın. Ancak dediğim gibi verdiğim fikirler çok zorlu, kendiniz ne çekeceğinize karar vermeniz daha iyi olacaktır her zaman.



2-) Ne hakkında kanal açacağınıza karar verdiyseniz şimdi sırada video yükleme kısmına gelelim. Video yüklerken dikkat edeceğiniz az şey vardır aslında;

  • Düzenli olarak videolar ekleyin. Örnek verecek olursak her hafta aynı gün aynı saatte video yükleyin.
  • Kanalın amacından farklı videolar yüklemeyin
  • Videoları sadece sizin anlayacağınız şekilde kısaltmayın veya gereksiz yere uzatmayın.


3-) Ve para kazanmaya geçmeden önce son basamak, kaliteli ve kitlenizin oluştuğuna emin olun. Video başlamadan önce kullandığınız logonuz geçsin vesaire.


Öncelikle baştan sona ne yaptığınızı özet geçelim;
  • Düzenlisiniz ve bir video yükledikten sonra bir sonraki videoda ne çekeceğinizi biliyorsunuz.
  • Kanalınız en az +1000 abone sayısına ulaştı.
  • Her yüklediğiniz video en az +2000 izleniyor.
  • Ve en az geleceğe dönük yani yükledikten sonraki 1-2 yıl görüntülenmeye devam edebilecek 50 video yüklediniz.

O zaman kazanmaya başlayın, tabi yukarıdaki verdiğim değerler güzel mevlalar kazanmak için gereken değerler daha az bir abone ile veya izlenme ile de para kazanmaya çalışmanıza kimse mani olamaz. 

Şimdi Gelelim Youtube'dan Para Kazanmaya yani videolarınızda reklam koymaya. Kullandığınız bir adsense hesabınız varsa 1 dakika bile sürmeyen bir işlem aslında.


Youtube'a giriş yaptıktan sonra içerik oluşturucu stüdyosuna gidiyoruz soldaki bölümden kanal adlı sayfaya geliyoruz, hemen açılan sayfada Para Kazanma seçeneğini aktifleştiriyoruz. Aktifleştirdikten sonra adsense hesabınız varsa onunla ilişkilendiriyor yoksa adsense başvurusu yapmanız gerekiyor bu kadar. Sanırım çok karışık oldu :), şu videoyu izleyin reklamları almayı ve para kazanmayı etkinleştirmeyi daha iyi anlayacaksınız. Karışık olduğunu görünce yeni mail adresi açıp çektim.





Belki hobi olarak başlarsınız belki de bir iş olarak video çekmeye ama nereye gideceğini kimse bilemez. Bazen kafanız ne isterse onu çekip koymak istersiniz, değişik işler biraz da şans işi kanalın tutması tabi. Ama niyetlendiyseniz yinede söyleyeyim umarım zengin olursunuz, kolay gelsin...

Tavsiye Yazı >> Youtube Neye Göre Para Veriyor

Yorumlar

  1. son zamanlarda hobi olarak açmayı düşünürken dün işten ayrılmamla birlikte nasıl güzel geldi bu yazı :) kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Belki eski işinizden daha çok seversiniz bu işi

      Sil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.