Youtube Neye Göre Para Veriyor?

Acaba dün arama motorunda hangi kelimeleri arayıp bloğuma girmişler diye bakıyordum aklımda yazı yazayım diye de bir fikir yoktu ancak bloğuma girenlerden birileri "youtube neye göre para veriyor" diye arayıp youtube ile para kazanmak adlı yazı yazıma girmiş olduklarını görünce kısa,öz direkt soruya cevap veren bir yazı yazayım dedim.




Youtube parayı eklediğiniz video'nun içinde çıkan reklamlara tıklandığında veya sağ en üst bölümde çıkan reklamlara tıklandığında size para verir. Görselle anlatacak olursak;




Valla derseniz benim vidyoma youtube 1000 izlenmeye ortalama kaç para verir, reklamlara kimse tıklamazsa hiç bile vermeyebilir. Kolay gelsin.

Yorumlar

  1. abone sayısı ve yorumlarda etken diye biliyorum. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki onların da etkisi var, teşekkür ederim

      Sil
  2. faydalı bir yazı olmuş sizi takibe aldım bana da beklerim

    YanıtlaSil
  3. çok faydalı bilgiler benim için gerçekten çok begndim. sık sık uğrayacağım bir blok tebrikler :)

    bende beklerim.iadeyi ziyarete sevgiler
    http://tesetturnotlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, benim çok verimli olmasa da youtube ile bir iş ortaklığım var. Gözlemlediğim kadarıyla canlı videolar sonuna kadar izlendiğinde diğer video içi (true view deniyordu galiba) reklamlara göre çok daha iyi para veriyor. Video içi reklamlara tıklarsanız oradan da kazanılıyor. Videonuz nadir paylaşılan bir konuyu kapsıyorsa daha uzun canlı reklam veriyorlar. Misal; hastane tanıtım videoma 3 dakikalık canlı reklam vermişlerdi. Birde ne kadar doğru bilemiyorum ama asıl verimli olan hem reklamı hem de videoyu sonuna kadar izletmek önemli. O zaman youtube sizi daha çok seviyor ve görüyor :) Uygun olur mu bilemiyorum ama bana en çok kazandıran videomun linkini paylaşmak istiyorum. https://www.youtube.com/watch?v=AisgKe0hPro abes ise silersiniz yorumumu, hiç alınmam zaten çok yaptığım bir şey değil link paylaşmak :) Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, aynı şekilde benimde çok verim alamadığım bir iş ortaklığım var ama hiç canlı reklamım olmadı sanırım bunun sebebi az ve kısa videolar yüklemem olabilir. Linkiniz de kalabilir, Allah kazancınızı arttırsın :) Teşekkürler (:

      Sil
  5. Bir anlamda adsense gibi.Tıklanırsa reklam kazanırsın:)

    YanıtlaSil
  6. Benim gibi sadece blogla yetinmeyenler için 2.bir seçenek daha.Güzel bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.