Hepsi Burada'nın 1 TL'ye Sattığı Bilgisayar Hakkında

Yanlışlıkla yapılan bir şeyden bahsetmek istiyorum. Hepsiburada.com'u bilirsiniz online alışveriş sitelerinin en büyüklerindendir. Geçtiğimiz gün ise hepsiburada bir bilgisayar kasasının değerini yanlış girdi. Yaklaşık 2 bin liralık ürünü 1 liraya hepsiburada.com'da satışa sundu.




1 liraya satışa çıkan ürün kısa süre içinde çoğu kişi tarafından duyuldu, yetişen kişiler ise üçer beşer bilgisayarı aldı. Hatta zaten bilgisayar almaya hazırlanmış ve bütçesi olup da duyan insanlar 20'şer 20'şer götürdü. Ben maximum 20 tane alanı gördüm.

Adam 50 tane alsa kargo hariç 50 tl verecek. En olmadık 10 liradan satsa hepsini 500 lira. Valla %1000 kar eder.

Şahsen yetişemedim ürüne ben girdiğimde fiyatı arttırmışlardı, ondan sonrada ürün satıştan kaldırıldı yani gitti güzelim bilgisayar. Artık her sabah online alışveriş sitelerini dolaşıp yanlış ürün giren var mı diye bakıyorum.

Son olarak da gerçek fiyatı 1700-2000 TL olan ama 1 liraya satışa sunulan Lenovo Ideacentre H350 Core i5 bilgisayarın özelliklerini verecektim ancak üsteki resimde zaten belli.

Başta yanlışlıkla olmuştur dediğime de bakmayın. Bence bu büyük bir ihtimalle reklam oyunundan başka bir şey değil, onca kişiye bu sayede ulaştılar işte. Zaten yanlışlıkla değilse amaçlarına kesin ulaştılar ama eğer yanlışlıksa bu yanlışlığı yapanı zor günler bekliyor.

     

Yorumlar

  1. Bana da kalırsa bu bir pazarlama staratejisi olabilir, hani bazen reklam uğruna zararına satışlar yapmak mantıklı, ilerisi için önemli katkı sağlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şekilde düşünüyorum açıkçası, beni geçinde :) popüler 3-5 blog ve haber sitesi bahsetse konudan zaten para ile reklam vermiş kadar olurlar

      Sil
    2. Haber sitelerine verilen reklam çokça dönüşü olan bir şey değil o görülüp geçilir ama bizim millete bedava bir şey verirsen birbirini yer :))) Zararına yapılmış kar çalışması risk önemli :)

      Sil
  2. İlk defa duydum oldukça ilginç.
    Ruhsuz Atmaca nın söylediği gibi strateji de olabilir. Yanlışlıkla olduysa baya yanlış olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Bende kansızlık var yorum yaptım umarım bir etkisi olur...İyi Bloglar..

    YanıtlaSil
  4. Bloğunuz çok ilginç geldi takipteyim artık.

    YanıtlaSil
  5. Bence de kesinlikle satış stratejisi.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, okurken çok şaşırdım . müşteri çekmek amaçlı olsa bile onca bilgisayar 1 tlye gitti. kaçırdığıma üzüldüm şimdi. Bundan böyle bu tür yanlışlıkların takipçisi olucağım :))

    YanıtlaSil
  7. vay be kaçırdık desene :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.