Alexa Sıralamasını Düşürme Yolları, Alexa Nasıl Düşürülür ?

alexa nasıl düşer ile ilgili görsel sonucu
Alexa internette bulunan tüm sitelerin, blogların, forumların en iyiden en kötüye sıralayan bir sitedir basitçe. Her ne kadar üstünde oynanabilir ve sahte yollarla değiştirilebilir bir sistem olsa da halen önemsenen bir sıralamadır alexa. Alexa sıralaması genel olarak güncellik, ziyaretçi sayısı ve en önemlisi olarak blogunuzun ve sitenizin takipçi sayısına bakarak yapılandırılır. Takipçi derken ise misal aynı bilgisayar ile birden fazla defa sitenizi ziyaret etme gibi. Bu yazımda ise alexa sıralamasında iyi bir yer edinmenizi sağlayacak bir kaç alexa sıralaması düşürme taktikleri paylaşacağım.





1-) Alexa toolbar kullanın ve kullanmayı tavsiye edin. En basit ve en etkili yöntemlerdendir.

2-) Sitenize alexa rank widget ekleyin, alexa widgete tıklayarak alexa sayfanıza birinin gelmesi alexa sıralamasında kesin olmamakla birlikte önemli yer tutuyor denilmekte. Bu yazımda alexa widget eklemeyi anlatmıştım resimli olarak bakabilirsiniz.

3-) Blogunuzu güncel tutun ve uzun yazmaya özen gösterin, alexa sıralamasında sitede kalma süresi de önemli bir yer tutmaktadır. Sitede kalma süresini arttırmak için benzer yazılar eklentisi gibi eklentiler de kullanabilirsiniz.

4-) Webmaster forumlarında sitenizi veya blogunuzu paylaşabilirsiniz. Webmaster forumundaki kişilerin çoğu alexa toolbar kullandığı için etkili olacaktır.

5-) Alexa hakkında yazılar yazabilirsiniz, daha bu yöntemi denemedim ama şu an deniyorum işte :)

6-) Alexa Grupları; Bir kaç başka site veya blog yazarı ile bir araya gelip belirli günler ile birbirinizin bloglarını veya sitelerini alexa toolbar kullanarak dolaşabilirsiniz. Gayet işe yarayan bir yöntemdir.



Bu yazı da buraya kadarmış, umarım alexa sıralamasında iyi yerlere gelirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler...


Yorumlar

  1. Alexa hakkında yazmayı deneyebilirim toolbarım var bir de widget ekleyeyim bakalım ne olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hayırlsı olsun, Widgeti ekleyin tıklaması benden :)

      Sil
  2. Güzel ve bilgilendirici bir paylaşım. Ama 6.madde için kimseye güvenmem hele blogger camiasında:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden yahu, güvensizlik kötü bir duygu... İlla ki güvenmem diyorsanız birbirinize ip adresinizi verip google anaitikten bakailiyorsunuz diye biliyorum :) Teşekkürler

      Sil
  3. Bu konu hakkında hiç bir fikrim yoktu. Yazınızı görünce widgeti ekledim. Bakalım neler olacak :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar. (YORUM DEĞİL)

    İzleyiciler eklentisi ile ilgili size bir sorum olacaktı. Sizin dediğiniz gibi ben de internet adres çubuğuna blogger.com yazıp enterlediğim de kendi blog sayfalarımın olduğu kontrol panelime geliyorum. Siz de mi aynı yere geliyorsunuz ve oradaki okuma listesinde sıralanan üyelerden mi ilgili üye adreslerine ulaşıyorsunuz. Peki üyenin henüz blog sayfası yoksa ve herhangi bir yorumda bırakmamışsa o yeni üyeye nasıl ulaşacaksınız. İşte benim sorunum bu. Yeni üye ya da blog sayfası olmayan üyeler burada yer almıyor.

    Peki Blogger'e nasıl başvurmamız gerekiyor bu hatanın düzeltilmesini talep etsek. Ben daha önce bir yöntemi biliyordum ama, şu anda bu yöntemi de çalıştıramıyorum, çünkü uygulamada yok!

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,

      Evet dediğiniz gibi aynı yere geliyorum ve oradan bilgilerine ulaşıyorum. Bilmem bilir misiniz, blogger'a kayıt olurken size blogger profili ile devam et veya plus hesabını bağla diye bir soru soruluyor veya bir bloga üye olurken. Eğer kullanıcı plus hesabını bağlamışsa ben blogger izleyiciler sayfasından izleyicimin ismine tıkladığımda plus hesabı açılıyor ancak blogger profili olarak ayarlı ise ve bir blogu yok ise maalesef bende izleyicinin bilgilerine ulaşamıyorum.

      Evet, talep bir çözüm yolu olabilir tabi, haklısınız... İyi Akşamlar

      Sil
  5. Aynen ama sitene giren kişilerde toolbar yoksa düşmüyor işte 1.000.000 hit ola bile düşmez

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir yazı olmuş. Alexa yı önesiyorum çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alexa'yı önemli tabi, ama çok takmamak da lazım, teşekkürler

      Sil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.