Adsense Pin Kodu Nasıl ve Nereden İstenir?

Bu yazımda google adsense hesabı olanların hesabını onaylatması için gerekli olan pin kodu doğrulamadan yani ilk pin kodunun nasıl geleceğinden ve 2. pin kodunu nasıl isteyeceğinden bahsedeceğim.

Öncelikli Olarak;


Adsense İlk Pin Kodunu Ne Zaman Gönderir? Nasıl İstenir?

Adsense ilk pin kodunuzu hesabınızda kesinleşmiş kazancın 10 doları geçmesi ile otomatik olarak adresinize gönderir, sizin bir şey yapmanıza gerek yoktur. 10 dolar güncel döviz kuruna göre hesaplanır. Yani örnek verecek olursak 1 dolar 3 TL ise adsense'nin size pin kodu göndermesi için hesabınızdaki kesinleşmiş kazancın 30 TL'yi geçmesi gerekir. Otomatik olarak size pin kodunuz gönderildiğinde adsense hesabınızın üst tarafında şöyle bir kırmızı alan çıkacaktır. 

İşlem tuşuna basarak pin kodunuzu gireceğiniz sayfaya gidebilirsiniz.



Şimdi gelelim Adsenseden 2. pin kodunu nasıl isteyeceğinize. Olur ya adresinizi ilk başta hatalı girmişsinizdir, taşınmışsınızdır veya yolda postanın başına bir şey gelmiştir. Toplam 3 pin isteme hakkınız vardı, otomatik olarak biri gitti şimdi siz bir hakkınızı daha kullanmak istiyorsunuzdur. Şöyle olacak;

Adsense 2. Pin Kodu Nereden ve Nasıl İstenir?

İlk pin kodunu istediniz gelmedi, ikinci pin kodunu istemek için ilk pin kodunun gönderilme tarihinden yaklaşık 1 ay sonrayı beklemeniz gerekmekte öncelikle. Bir ay bekledikten sonra yeniden adsense hesabınıza girip pin kodu doğrulama sayfasına gidin. Ortalama 1 ay geçtiyse sayfanın en altında resimde de görebileceğiniz üzere "Yeni Pin İste" tuşu oluşur.  


Tuşa bastıktan sonra açılan pencerede size iki seçenek sunulur eğer 2. pin kodu istemede adresi değiştirmek isterseniz "Hayır, önce adresimi değiştir" tuşuna basarak adresinizi değiştirebilirsiniz, böylece 2. pin kodu yeni adresinize gelir. Ama adresiniz doğru ise bir kez daha doğruluğunu kontrol ederek "Evet, PIN oluştur ve postayla gönder" tuşuna basarak 2. pin kodunu direkt isteyebilirsiniz.


Bu yazımda buraya kadardı, adsense pin kodu sınırını geçtiğim için artık adsense ile ilgili yazıları bloğumda da çok göreceksiniz. Umarım faydalı olmuştur, kolay gelsin.

Yorumlar

  1. Bekliyorum hala pin gelecek ama bu yazı burada dursun olası bir terslikte yine gelip okuyacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıp yazıp buraya koyuyorum zaten istediğiniz zaman gelip okursunuz :) Ama umarım bir terslik olmadan pininizi alırsınız.

      Sil
  2. Pin gönderme-alma olayında sorun yaşamadım. 25 lira civarında iken pin kodunu girin diye bir mesaj sabitlendi adsense sayfama. Yaklaşık 3 hafta sonra da postacı gooogıl diyerek elime zarfı tutuşturdu:) kazanç hızına göre bundan yaklaşık 48 ay sonra ödeme sınırına ulaşmış olacağım. Şaka gibi ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üstünde durmamak lazım sayılı gün çabuk geçer :)

      Sil
  3. Muhtemelen o pin gelmeyecek ve tekrar isteyeceksiniz.Oda gelmeyecek ve sizden kimlik tarzı bir belge isteyecek.Ehliyetin bilgilerini girip onayladım kabul oldu:) Sonra Iban gireceksiniz,200 dolar kazanç oldumu o hesabınıza yatacak para talep etme durumunda.Tecrube iile sabit:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübenizi sarsmak istemem ama 2. pini istedim geldi çok şükür :)

      Sil
  4. Şanslısın:) Ben bahsettiğim yolla edinmiştim:)

    YanıtlaSil
  5. Şanslısın:) Ben bahsettiğim yolla edinmiştim:)

    YanıtlaSil
  6. Bende blogum için kod istemem lazım diyordum :) Hiçbir bilgim yoktu, not alayım hemen sağolun :)

    http://arslanyusuf.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  7. benim ayın 11 inde 40 tl kesinleşti ancak bugün ayın 12 si hala pin için kırmızı şerit yeri çıkmadı, neden olabilir acaba ?

    YanıtlaSil
  8. Çok işime yarayacak bir yazı kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Çok sağolun. Çok güzel anlatmışsınız.

    YanıtlaSil
  10. Kardeşim pin ücretsiz mi geliyor? Değilse kargo parası falan kaç tl alio

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yapmak Kan Yapar. - Anonim seçeneğini seçip de isminizi cisminizi vermeden yorum yapabilirsiniz.